Πώς αλλάζει η τεχνητή νοημοσύνη τη ζωή μας; – Σήμερα με την «Καθημερινή»

Πώς αλλάζει η τεχνητή νοημοσύνη τη ζωή μας; – Σήμερα με την «Καθημερινή»

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορούμε να συνυπάρξουμε με μηχανές εξυπνότερες από εμάς; Ποιος κατέχει την τεχνητή νοημοσύνη και πώς η χρήση της θα επηρεάσει το μέλλον; Κινδυνεύουμε να αφανιστούμε αν δεν την ελέγξουμε εγκαίρως; Πώς θα αλλάξει τη ζωή μας;

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ήδη εδώ και δημιουργεί βάσιμες απορίες και προβληματισμούς. Πώς θα αξιοποιήσουμε τη δυναμική και τις ευκαιρίες της; Τι λένε οι ειδικοί για το ενδεχόμενο να αποκτήσουν κάποια στιγμή συνείδηση οι μηχανές; Πόσο συντονισμένη είναι η Ελλάδα με τις εξελίξεις στην πανίσχυρη αυτή τεχνολογία; Στην ειδική έκδοση «Η τεχνητή νοημοσύνη κι εμείς», επιχειρούμε να διατυπώσουμε καίριες ερωτήσεις και να δώσουμε  αξιόπιστες και ενημερωμένες απαντήσεις για τις κοσμοϊστορικές αλλαγές που φέρνουν οι μηχανές στις κοινωνίες και στις ζωές μας. Υποβάλλουμε σε έλεγχο τα Μεγάλα Γλωσσικά Μοντέλα, συνεργαζόμαστε μαζί τους σε κείμενα και εικόνες, ρωτάμε ειδικούς και επιστήμονες. Στο τέλος καλούμε τους αναγνώστες να απαντήσουν σε ένα πρωτότυπο τεστ που θα σας δείξει πόσο καλά γνωρίζετε την τεχνητή νοημοσύνη.

Καλωσορίσατε στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Ένας πλούσιος οδηγός πλοήγησης για μία από τις ισχυρότερες τεχνολογίες του καιρού μας που θα καθορίσει το μέλλον μας.

Πώς αλλάζει η τεχνητή νοημοσύνη τη ζωή μας; – Σήμερα με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT