Μαλαγουζιά – Η Σταχτοπούτα του ελληνικού αμπελώνα, σήμερα με την «Καθημερινή»

Μαλαγουζιά – Η Σταχτοπούτα του ελληνικού αμπελώνα, σήμερα με την «Καθημερινή»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γιατί Σταχτοπούτα; Επειδή η Μαλαγουζιά βρισκόταν στα αζήτητα –στα όρια του αφανισμού– πριν από χρόνια, όμως όλα άλλαξαν όταν πιάστηκε στο «ραντάρ» του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και της Ρωξάνης Μάτσα. Ο πρώτος ασχολήθηκε με την ανάδειξή της, έχοντας πιστέψει σε αυτήν από το 1981, η δεύτερη με τη διάδοσή της, στέλνοντας εμβολιοκληματσίδες σε όποιον ενδιαφερόταν. Ενέργειες που οδήγησαν στο μεγάλο «μπαμ» της ποικιλίας, η οποία έχει καταλάβει πλέον όλη την Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι οι φυτεύσεις της έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία με τα περισσότερα ελληνικά οινοποιεία να βγάζουν –τουλάχιστον– μία ετικέτα από αυτήν. Αν μπορούσαμε να παρομοιάσουμε με κάτι τη Μαλαγουζιά, θα λέγαμε πως κατάφερε να γίνει brand name αντίστοιχο του Chardonnay. Δεν συγκρίνουμε τις ποικιλίες ούτε τη δημοφιλία τους, αλλά, ενώ πριν από 20 χρόνια κάποιος έμπαινε σε ένα εστιατόριο και ζητούσε ένα ποτήρι Chardonnay, πλέον με την ίδια άνεση –και ζέση– ζητάει Μαλαγουζιά. Αν δεν είναι αυτό η επιτομή του success story, τότε τι είναι;

Διαβάστε περισσότερα στον Οινοχόο που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT