Ο Κένγκο Κούμα ανοίγει τα χαρτιά του – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ο Κένγκο Κούμα ανοίγει τα χαρτιά του – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναδεί. Ένας διεθνής αρχιτέκτονας αυτού του μεγέθους να σχεδιάζει μπροστά στα μάτια μας, σε μια κόλλα χαρτί, λεπτομέρειες ενός μελλοντικού του έργου. Εμείς, από μια ασφαλή απόσταση λίγων μέτρων, να μπορούμε να αντικρίσουμε μόνο ένα μάλλον ακαταλαβίστικο σκαρίφημα με αφηρημένες γραμμές, την ώρα που μοιράζεται με τους συνεργάτες του από το γραφείο του Τόκιο, την εξέλιξη της αρχικής ιδέας για το πρώτο του μεγάλο έργο στην Ελλάδα, τη Riviera Galleria, που έχει προγραμματιστεί στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπλασης του Ελληνικού.

«Προσπαθώ να αναδείξω τη μοναδικότητα της φύσης του τόπου», μας είπε αργότερα ο Κένγκο Κούμα. «Θέλω να μεταφράσω τη δύναμη της φύσης στην αρχιτεκτονική μου και να δημιουργήσω, ή να ενθαρρύνω, μια αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο. Η ιδιαιτερότητα της Riviera Galleria έγκειται στη σχέση της με το νερό και τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Ο πρωταγωνιστής δηλαδή είναι η θάλασσα, η οποία έχει επηρεάσει τόσο πολύ την κουλτούρα και τον πολιτισμό όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης ή και της Δύσης γενικότερα. Επίσης δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στα κύματα και στα λευκά πανιά των ιστιοφόρων που παίζουν στον άνεμο καθώς διασχίζουν τον Σαρωνικό κόλπο. Ήταν η έμπνευσή μας γι’ αυτό το έργο».

Ένας σταρ της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 11 Ιουνίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT