Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας, Βόλος», «Δημοκρατία» Α’ τόμος, «Hours», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας, Βόλος», «Δημοκρατία» Α’ τόμος, «Hours», «Κ»

5' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Τόποι μας είναι πάντα στην καρδιά μας και αυτή την Κυριακή πιάνουν λιμάνι στον Βόλο. O τρίτος τόμος της σειράς που έγινε συλλεκτική, έρχεται με 300 σελίδες γεμάτες με την ψυχή του Βόλου, τις ιστορίες των ανθρώπων για τη χαρά της ζωής και το πάθος της δημιουργίας. Μαζί, «Δημοκρατία», ο Α’ τόμος. Η περιπέτεια της γέννησης της Δημοκρατίας σε ένα από τα πιο καθηλωτικά ελληνικά graphic novels της τελευταίας δεκαετίας. Ακόμη, στο καλοκαιρινό «Hours», ο χρόνος είναι γεμάτος χρώματα. Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, μπαίνουμε στο μυαλό του Ντιπάκ Τσόπρα. Αποκλειστική συνέντευξη με τον παγκόσμιο γκουρού του ευ ζην.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

«Βόλος», το τρίτο τεύχος της σειράς «Οι τόποι μας» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας, Βόλος», «Δημοκρατία» Α’ τόμος, «Hours», «Κ»-1

Οι Τόποι μας είναι πάντα στην καρδιά μας και αυτή την Κυριακή πιάνουν λιμάνι στον Βόλο.

Εκεί όπου ο κάμπος συναντάει το Αιγαίο, στη θεσσαλική πύλη στη θάλασσα και αφετηρία της Αργοναυτικής Εκστρατείας, αφουγκραζόμαστε τον παλμό της Ιστορίας και του μέλλοντος της πόλης.

Το χθες και το σήμερα. Οι άνθρωποι και οι ιστορίες τους. Η χαρά της ζωής και το πάθος για δημιουργία.

Η ψυχή του Βόλου σε 300 σελίδες.

Μάθαμε πώς η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέσα από ένα οικοσύστημα καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας, θέλει να κάνει την πρωτεύουσα της Μαγνησίας ευρωπαϊκό κέντρο αγροδιατροφικής τεχνολογίας.

Νιώσαμε την αγάπη των Βολιωτών για κάθε είδους άθλημα, από το δημοφιλές ποδόσφαιρο μέχρι την κωπηλασία και την ιστιοπλοΐα. Ακολουθήσαμε την ηχώ του καλπασμού του Χείρωνα στις διαδρομές του Πηλίου, αλλά και τον βρυχηθμό της μηχανής του αγωνιστικού μονοθέσιου «Κένταυρος», της ομάδας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου.

Χαθήκαμε στις παραδοσιακές γεύσεις και στην ατμόσφαιρα των τσιπουράδικων. Μάθαμε τι είναι οι κολιτσιάνοι, οι μπρασκοουρές και η μόστρα.

Ζήσαμε τη δημοπράτηση ψαριών τα ξημερώματα στην Ιχθυόσκαλα, παρέα με εμπόρους, φορτοεκφορτωτές και ψαράδες, από οικογένειες που η θάλασσα τρέφει εδώ και γενιές.

Επισκεφθήκαμε τη Νέα Ιωνία -μια πόλη δίπλα σε μια άλλη πόλη- των εργατών και των ξεριζωμένων, καθώς μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή ο Βόλος δέχτηκε το μεγαλύτερο σε σχέση με τον πληθυσμό του προσφυγικό κύμα.  

Βόλος. Μια πόλη συνώνυμη του ωραίου, του γευστικού, του καινοτόμου και του εξωστρεφούς.

Μία ακόμα συλλεκτική έκδοση, με τριακόσιες σελίδες γεμάτες ζωή, την Κυριακή 18 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

«Δημοκρατία» Α’ τόμος – Ενα καθηλωτικό graphic novel – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας, Βόλος», «Δημοκρατία» Α’ τόμος, «Hours», «Κ»-2

Αθήνα, αρχές του 5ου αιώνα π.Χ. Με την περσική απειλή να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη, οι Αθηναίοι βρίσκονται κάθε μέρα πρόσωπο με πρόσωπο με τον εχθρό περιμένοντας να δουν ποιος θα κάνει την πρώτη κίνηση. Οσο για τα βράδια, οι πολεμιστές διηγούνται ιστορίες που ακολουθούν τις γλώσσες της φωτιάς. Μια από αυτές είναι και η αφηγηματική βάση της Δημοκρατίας.

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή», έρχεται ο πρώτος από τους δύο τόμους της Δημοκρατίας.

Ενα από τα πιο καθηλωτικά ελληνικά graphic novel της τελευταίας δεκαετίας, που συνδυάζει Ιστορία και μυθοπλασία για να περιγράψει την περιπέτεια της γέννησης του κορυφαίου πολιτεύματος.

Αφηγητής και κεντρικό πρόσωπο, ο Λέανδρος. Ενας αγγειογράφος που ζει την απώλεια, τον έρωτα, τη δημιουργία και την ένταση και βρίσκεται στο επίκεντρο της πορείας που οδήγησε σε μία από τις μεγαλύτερες επινοήσεις της παγκόσμιας πολιτικής ιστορίας, τη Δημοκρατία. Σκηνές και γεγονότα που κόβουν την ανάσα μας δείχνουν πως η δημοκρατία σφυρηλατήθηκε τόσο από τύχη και ιστορικές συγκυρίες όσο και από τις πράξεις και το κουράγιο ανθρώπων πολυμήχανων και ταγμένων στον σκοπό τους.

Συναρπαστική πλοκή, θαυμαστοί χαρακτήρες και έντονο χρώμα συνθέτουν ένα έργο με σύγχρονη ματιά. Ο Αλέκος Παπαδάτος και η Annie Di Donna, συνδημιουργοί του διεθνούς εκδοτικού φαινομένου Logicomix, ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον συγγραφέα Αβραάμ Κάουα για ένα graphic novel που κέρδισε το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου – ΙΒΒΥ 2016 στην κατηγορία «Βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού – νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους», καθώς και τα βραβεία «Καλύτερου Σεναρίου» και «Καλύτερου Κόμικ by Wacom» στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2016.

«Δημοκρατία». Ο πρώτος τόμος, την Κυριακή 18 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Στο καλοκαιρινό HOURS, ο χρόνος είναι γεμάτος χρώματα – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας, Βόλος», «Δημοκρατία» Α’ τόμος, «Hours», «Κ»-3

Εχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι και το σύμπαν των ρολογιών είναι πολύχρωμο, πολυδιάστατο, γεμάτο δημιουργικές ιδέες, αισιοδοξία και χαρά. Τι είδαμε και τι κρατήσαμε από τη Watches & Wonders 2023 της Γενεύης, τη μεγαλύτερη έκθεση υψηλής ωρολογοποιίας στον πλανήτη. Τα ομορφότερα νέα μοντέλα για άνδρες και γυναίκες από κορυφαίους οίκους και οι πιο φρέσκιες προτάσεις για όλα τα βαλάντια για να μας συντροφεύουν στις καλοκαιρινές μας αποδράσεις.

ΤΑΣΕΙΣ 2023 – Time for fun. Πολυχρωμία, πρωτοτυπία, καλλιτεχνικός οίστρος, πολύτιμοι λίθοι… Τη φετινή χρονιά η ωρολογοποιία είναι πιο διασκεδαστική από ποτέ.

ROLEX – H μαγική συνταγή. Τι έχει η Rolex που δεν έχουν όλοι οι άλλοι; Ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας που την κρατά στην κορυφή;

ΑΥΤΟΨΙΑ – Το HOURS στο νέο εργοστάσιο της Tudor. Ανθρωποι και ρομπότ σε ένα κτίριο υπερσύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον. 

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ – 70 χρόνια υπό τη θάλασσα. Από τη γέννηση του Fifty Fathoms το 1953 η Blancpain έχει κάνει τους βυθούς των ωκεανών δεύτερο σπίτι της.

ΑΕΙΦΟΡΙΑ – Lucent Steel. H Chopard είναι ο πρώτος οίκος υψηλής ωρολογοποιίας που μέχρι το τέλος του 2023 θα χρησιμοποιεί χάλυβα ανακυκλωμένο κατά 80% σε όλα τα ατσάλινα ρολόγια της.

SUMMER COLORS: Πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στα ωραιότερα ρολόγια, κοσμήματα και αξεσουάρ της αγοράς στα χρώματα του καλοκαιριού.

Αυτά και πολλά ακόμη θέματα.

Στο περιοδικό HOURS που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Μαθήματα υπερβατικής συνειδητότητας  – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας, Βόλος», «Δημοκρατία» Α’ τόμος, «Hours», «Κ»-4

Ο μεγάλος γκουρού του ευ ζην, Ντιπάκ Τσόπρα, εξηγεί γιατί θεωρεί τον εαυτό του έναν επινοημένο χαρακτήρα, τι είναι η απόλυτη ύπαρξη, γιατί δεν αρρωσταίνει και δεν τσακώνεται ποτέ. Και τι θα έρθει να κάνει στη χώρα μας.

Μια συζήτηση με τον Πίτερ Σον, σκηνοθέτη του Elemental, μιας παράξενης και συγκινητικής ταινίας με την οποία η Pixar ελπίζω να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Φάκελος «ελληνικός γάμος»: Πώς παντρεύονται σήμερα τα ζευγάρια; Πώς αντιδρούν οι γονείς στα νέα ήθη; Πόσο κοστίζει ένας παραδοσιακός γάμος σε σχέση με κάποιο καινούργιο, υβριδικό μοντέλο;

Η ιστορία της Αμπαλος: Τα κορίτσια μαζεύτηκαν μέσα από τα σόσιαλ μίντια, διάλεξαν ένα αυτοσαρκαστικό όνομα, προπονούνται δύο φορές την εβδομάδα και, μπορεί εξαρχής να μην είχαν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, αλλά πλέον έχουν μάθει τι σημαίνει η χαρά του παιχνιδιού.

Οσα είδαμε, ακούσαμε και μάθαμε στο τρίτο Thessaloniki Design Week, που ζωντάνεψε για μία εβδομάδα τη ζωή της πόλης, ισχυροποίησε τη σχέση του δημιουργικού σχεδιασμού με τη γαστρονομία και μας έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως το πώς ακούγεται ένα κοκτέιλ ή τι γεύση έχει ένα σύννεφο.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 18 Ιουνίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT