ROLEX – H μαγική συνταγή, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

ROLEX – H μαγική συνταγή, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι έχει η Rolex που δεν έχουν όλοι οι άλλοι; Ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας που την διατηρεί στην κορυφή; Σύμφωνα με τον ιδρυτή της, HansWilsdorf, οκτώ είναι οι θεμελιώδεις αξίες που διέπουν τη φιλοσοφία της εταιρείας, από τα πρώτα της βήματα μέχρι σήμερα.

Όταν όλοι θέλουν να σου μοιάσουν, όταν σε αντιγράφουν συνεχώς, όταν συλλέκτες και κοινοί θνητοί περιμένουν χρόνια ολόκληρα προκειμένου να αποκτήσουν ένα ρολόι σου, όταν πρωταγωνιστείς στις δημοπρασίες, όταν είσαι κεντρικό σημείο αναφοράς μίας ολόκληρης βιομηχανίας, τότε σίγουρα κάτι έχεις κάνει σωστά. Η Rolex δεν αποκαλείται «Η Βασίλισσα» μόνο επειδή έχει ως σύμβολό της μία χρυσή κορώνα. Εδώ και δεκαετίες κρατά τα σκήπτρα του κόσμου της ωρολογοποιίας και απολαμβάνει τον σεβασμό, τον θαυμασμό αλλά και τον φθόνο των ανταγωνιστών της. Και το κάνει φαινομενικά αβίαστα, χωρίς επιτήδευση και χωρίς να προσπαθεί να εντυπωσιάσει με ολοένα και περιπλοκότερους μηχανισμούς ή «εξωγήινη», avant-garde αρχιτεκτονική. Γιατί απλούστατα δεν το χρειάζεται. Είναι σαν να έχει το άγγιγμα του Μίδα, σαν να έχει ανακαλύψει τη φιλοσοφική λίθο, σαν να έχει βρει μία μυστική φόρμουλα επιτυχίας.

Στο περιοδικό «Hours» που κυκλοφορεί την Κυριακή 18 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT