Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Η νέα φουρνιά αναποφάσιστων. Τα ρεύματα της τελευταίας στιγμής, τα δεδομένα για την αυτοδυναμία και η «σφαγή» των μικρών

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

  • Η νέα φουρνιά αναποφάσιστων. Τα ρεύματα της τελευταίας στιγμής, τα δεδομένα για την αυτοδυναμία και η «σφαγή» των μικρών. Ενα ποσοστό που προσεγγίζει το 8% του εκλογικού σώματος φαίνεται να αμφιταλαντεύεται μία εβδομάδα πριν από τις κάλπες.
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2
  • Συνέντευξη Νίκου Ανδρουλάκη στην «Κ»: Αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Ν.Δ. αλλά περιγράφει με ποιους όρους θα συναινούσε σε συνταγματική αναθεώρηση λέγοντας «ναι» για το άρθρο 16.
  • Αναζητώντας αγαπημένους στους επιζώντες. Το χρονικό της τραγωδίας στ’ ανοιχτά της Πύλου, οι ελπίδες που έσβησαν, οι διακινητές και ο νέος «χάρτης» της Ευρώπης για το μεταναστευτικό. Πώς μπορεί να αποτραπούν στο μέλλον άλλα ναυάγια στη Μεσόγειο; Ειδικοί μιλούν στην «Κ».
  • Σχεδιάζοντας το μέλλον του τουρισμού. Οι κρίσιμες αποφάσεις που καλούνται να λάβουν πολιτεία, τοπικές κοινωνίες και παράγοντες του κλάδου για τη «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας. Διάλογος μέσω της «Κ».
  • Οικοδομική έκρηξη στις Κυκλάδες την πενταετία 2018-2022. Η «Κ» παρουσιάζει αναλυτικά τα στοιχεία για τις άδειες και τα-συνολικά εκατοντάδες χιλιάδες- τετραγωνικά μέτρα που χτίστηκαν ανά νησί.
  • Το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων θα είναι έτοιμο το 2024. Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου μιλάει στην «Κ» και για την πλήρη ψηφιοποίηση του «Ωνασείου».
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3
  • Ανακυκλώνουν τη μαστοριά της Αθήνας. Βιοτεχνίες και εργαστήρια του κέντρου της Αθήνας δικτυώνονται και ανταλλάσσουν τα υλικά τους. Πρωτοποριακό πρόγραμμα του ΕΜΠ για την κυκλική οικονομία.
  • «Γαλάζια Πατρίδα»-η ανατομία ενός επιθετικού δόγματος. Ειδικοί αναλύουν στην «Κ» τη στρατηγική της Τουρκίας στη θάλασσα σε όλες τις ιστορικές και γεωπολιτικές πτυχές του. 
  • Ψέριμος, το ακριτικό νησί που «ζει» έξι ώρες το 24ωρο. Τα σμήνη των τουριστών της «μιας βουτιάς», η πραμάτεια των λιγοστών κατοίκων, τα χοτ -ντογκ, τα δύο παιδιά του σχολείου. Αποστολή της «Κ».
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4
  • Οι άγνωστες επιστολές του Διονύσιου Σολωμού. Εξι γραφτά του εθνικού μας ποιητή που απευθύνονται στον λόγιο Τζουζέπε Μοντάνι ανακαλύφθηκαν στη Φλωρεντία.
  • Ο ιερέας που τάραξε τα νερά της Εκκλησίας. «Αντί να φοβίζουμε ας πλησιάσουμε τους ανθρώπους» λέει  στην «Κ» ο Αλέξανδρος Καριώτογλου που έγινε παπάς στα 66 του, χειροτονημένος από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, και δέχθηκε τα πυρά για την απόφασή του να φορέσουν δύο κορίτσια τα «παπαδικά». 
  • Γιατί αγάπησα τη Βόρεια Ελλάδα. Η Ελίζαμπεθ Λι, γενική πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, μιλάει στην «Κ».

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας, Βόλος», «Δημοκρατία» Α’ τόμος, «Hours», «Κ»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT