Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Δημοκρατία» Β΄ τόμος, «Οδηγός Καριέρας 2023», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Δημοκρατία» Β΄ τόμος, «Οδηγός Καριέρας 2023», «Κ»

8' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεύση καρπούζι, αλμύρα και άρωμα καρύδας; Η αίσθηση του καλοκαιριού είναι μοναδική για τον καθένα μας και αποτυπώνεται στη «Vogue Greece» Ιουλίου-Αυγούστου αυτή την Κυριακή. Μαζί, «Δημοκρατία», ο Β’ τόμος με τον συναρπαστικό επίλογο του καθηλωτικού graphic novel. Ακόμη, «Οδηγός Καριέρας 2023», το έντυπο «ραντεβού» εργαζομένων και επιχειρήσεων που εδώ και 21 χρόνια βοηθάει τους υποψηφίους και τους εργαζόμενους να ανακαλύψουν καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες. Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, η Λένα Παπαληγούρα μιλάει για τους πολλαπλούς ρόλους της ζωής της.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Κυριακή 25/6: Η Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Δημοκρατία» Β΄ τόμος, «Οδηγός Καριέρας 2023», «Κ»-1

Το καλοκαίρι έχει άρωμα καρύδας και γεύση καρπούζι. Είναι η αλμύρα που αγκαλιάζει το σώμα μας, το άγγιγμα του ήλιου και το ανάλαφρο αεράκι τα δροσερά βράδια, το μελωδικό κελάιδισμα των τζιτζικιών, η απόλυτη ηρεμία ενός ακριτικού νησιού. Η αίσθηση του καλοκαιριού είναι μοναδική για τον καθένα και αποτυπώνεται στην Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου που κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Ιουνίου με την «Καθημερινή». Στο εξώφυλλο το super model Jessica Stam που ταξίδεψε στην ειδυλλιακή Σαντορίνη και φωτογραφήθηκε με τις τελευταίες τάσεις της μόδας και τα πιο λαμπερά κοσμήματα. «Το τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας είναι αφιερωμένο στις αισθήσεις και στο υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι. Σε όλα αυτά, τα μικρά και τα μεγάλα, που μας κάνουν να νιώθουμε ευτυχισμένοι», γράφει η Editor-in-Chief της Vogue Greece Θάλεια Καραφυλλίδου.

Το τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου συναντά έξι δημιουργικούς ανθρώπους που αποκαλύπτουν στη Vogue την αγαπημένη τους αίσθηση. Ο Κωστής Μαραβέγιας, η Αναστασία Καίσαρη, η Έλενα και ο Σπύρος Μουμούρης των κεριών Choe, ο ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου, ο Κωνσταντίνος Καρακατσάνης της gelateria Django, περιγράφουν την ιδιαίτερη σύνδεσή τους με τις αισθήσεις.

Ο Ιταλός τραγουδιστής Marco Mengoni, που έχει κατακτήσει το διεθνές κοινό μετά την εμφάνισή του στη Eurovision, αγάπησε τον εαυτό του μέσα από μια επίπονη διαδρομή που του δίδαξε το αυτονόητο: ότι η ζωή είναι ανταποδοτική. Μιλά αποκλειστικά στο Βλάση Κωστούρο για τα συναισθήματα που του γεννά η μουσική και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Η εμφάνιση του Pedro Pascal στο φετινό Met Gala έμελλε να φέρει στο προσκήνιο μια αγνοημένη ερωτογενή ζώνη που αποθεώθηκε από τα social media: το γόνατο. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η Ελίνα Δημητριάδη εξερευνά πώς το γόνατο διεγείρει τις αισθήσεις.

Όταν η Alexa Chung έμαθε ότι πάσχει από ενδομητρίωση, δεν είχε ακούσει καν τη λέξη. Χρόνια μετά, και έχοντας μάθει πόσα δεν έχουν γίνει ώστε να υπάρξει μια αποτελεσματική θεραπεία, αποφασίζει να μιλήσει δημόσια, καταγράφοντας την εμπειρία της.

Τέλος ο Filep Motwary συναντά τον Έλληνα σχεδιαστή Christos Costarellos, ο οποίος έχει χαράξει μια σημαντική διαδρομή στο εξωτερικό, και μαζί συνομιλούν για τη νέα εποχή της μόδας. «Κάθε ιστορική περίοδος διαμόρφωσε τη δική της ιδανική ομορφιά. Οι σχεδιαστές σήμερα οικοδομούμε το όνομα και τις επιχειρήσεις μας βασισμένοι στην αρχή ότι η μόδα κατά κύριο λόγο είναι μια μορφή αυτοέκφρασης. Δηλαδή, βασίζεται στην αρχή ότι έχεις τη χαρά να ντύνεσαι όμορφα εκφράζοντας τον εαυτό σου, με το να φαίνεσαι ο εαυτός σου ή έτσι όπως θέλεις να δείχνεσαι στον υπόλοιπο κόσμο. Έτσι βλέπουμε πλέον στα σόου όχι μόνο τα συμβατικά μοντέλα, αλλά και φίλους και μέλη της οικογένειας και του ευρύτερου περιβάλλοντος των σχεδιαστών που αντιπροσωπεύουν όλα τα μεγέθη, ηλικίες και φύλα, με ρυτίδες, ατέλειες, σημάδια ζωής και τη δύναμη που τους έχουν προσφέρει».

Μη χάσετε τη Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου που κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

«Δημοκρατία» ο Β’ τόμος του καθηλωτικού praphic novel, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Δημοκρατία» Β΄ τόμος, «Οδηγός Καριέρας 2023», «Κ»-2

Μια πόλη ξεσηκώνεται. Ένα πολίτευμα γεννιέται. Η ένταση, οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις.

Δημοκρατία, ο δεύτερος τόμος του καθηλωτικού graphic novel, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή». O επίλογος της αφήγησης του Λέανδρου για την γέννηση της Δημοκρατίας, στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ.

Το ομώνυμο καθηλωτικό graphic novel που αφηγείται την πορεία ως τη γέννηση της Δημοκρατίας, είναι πνευματικό παιδί τριών ξεχωριστών δημιουργών τού σήμερα: του Αλέκου Παπαδάτου, της Annie Di Donn και του συγγραφέα Αβραάμ Κάουα.

Η «Δημοκρατία» τα έχει όλα: εξαιρετική πλοκή που συνδυάζει ιστορία και μυθοπλασία γεμάτη ένταση, ανατροπές και αποκαλύψεις, ενδιαφέροντες χαρακτήρες -ανάμεσά τους και ο κεντρικός πρωταγωνιστής και αφηγητής Λέανδρος- μοναδική αισθητική και έντονο χρώμα.

Ένα πλήρες σε νόημα και απόδοση έργο, που έχει κερδίσει το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου – ΙΒΒΥ 2016 στην κατηγορία «Βραβείο σε συγγραφέα εφηβικού – νεανικού βιβλίου, για εφήβους και νέους», καθώς και τα βραβεία «Καλύτερου Σεναρίου» και «Καλύτερου Κόμικ by Wacom» στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2016.

«Δημοκρατία». Ο δεύτερος τόμος, την Κυριακή 25 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

«Οδηγός Καριέρας 2023», το έντυπο «ραντεβού» εργαζομένων και επιχειρήσεων έρχεται αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Οδηγός Καριέρας 2023», το έντυπο που εδώ και 21 χρόνια βοηθάει τους υποψηφίους και τους εργαζόμενους να ανακαλύψουν καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Δημοκρατία» Β΄ τόμος, «Οδηγός Καριέρας 2023», «Κ»-3

Ο Ετήσιος Οδηγός Καριέρας, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή, φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει εργαλείο ώθησης για τους υποψηφίους και τους εργαζομένους του σήμερα, με όλα όσα χρειάζονται για να διεκδικήσουν πιο ενεργό ρόλο στο εργασιακό περιβάλλον και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες και τις προοπτικές τους.

Συνεχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα δεδομένα στην απασχόληση. Αφενός είναι θετικές οι προοπτικές προσλήψεων, όμως μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων (που αγγίζει αλλά ορισμένες φορές ξεπερνάει και το 80%) δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν προσωπικό, ενώ όσες βρίσκουν, υποστηρίζουν ότι δυσκολεύτηκαν πολύ στη διαδικασία. Παράλληλα ενώ υπάρχουν προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης για υποψηφίους και εργαζόμενους, παραμένει υψηλό το έλλειμμα δεξιοτήτων (το 1/3 των εργαζομένων στην Ευρώπη δεν διαθέτει βασικές ψηφιακές δεξιότητες). Μέσα σε αυτό το κλίμα, πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας αλλάζουν δουλειά, αναζητούν κάτι καλύτερο, «ψάχνονται» και επιδιώκουν να εξελιχθούν.

Για αυτό είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, οι άνθρωποι που στοχεύουν στην προσωπική τους εξέλιξη να πάρουν στα χέρια τους συγκεντρωμένη γνώση. Με αυτό κατά νου, κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ για το 2023, επιδιώκοντας να αποτελέσει εργαλείο ώθησης για τους υποψηφίους και τους εργαζομένους του σήμερα.

Σε αυτή την έντυπη έκδοση που θα βρείτε με την Καθημερινή της Κυριακής, θα διαβάσετε όσα χρειάζεται για να διεκδικήσετε πιο ενεργό ρόλο στο εργασιακό περιβάλλον και να αναβαθμίσετε τις δεξιότητες και τις προοπτικές σας.

Στις σελίδες του, θα δείτε:

  • Ποιες είναι οι πιο σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά εργασίας
  • Ποιοι κλάδοι, και συγκεκριμένα ποιες εταιρείες, αναπτύσσονται περισσότερο
  • Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να αποκτήσετε τα skills που απαιτούνται
  • Πώς θα δομήσετε το personal brand σας
  • Πώς θα φτιάξετε ένα βελτιστοποιημένο βιογραφικό σύμφωνα με τις ανάγκες του 2023
  • Πώς να διαχειριστείτε πιο ορθά συνεντεύξεις εργασίας
  • Πώς να καθορίσετε και να πετύχετε στόχους πιο εύκολα

Μέσα στον ΟΔΗΓΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ θα βρείτε ένα πολυσέλιδο ΑΦΙΕΡΩΜΑ για το πώς οι σημερινές εταιρείες χτίζουν τους ηγέτες του αύριο. Η έννοια της «ηγεσίας» και των «ηγετικών δεξιοτήτων» είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα της απασχόλησης στις μέρες μας. Το παλιό μοντέλο ηγεσίας είναι ήδη παρωχημένο. Οι εταιρείες πλέον με πολλούς τρόπους «κλείνουν το μάτι» στους εργαζόμενους που έχουν ικανότητες και θέληση:

  • Τους δίνουν ώθηση από νωρίς με προγράμματα Internship και Graduate Trainee
  • Ενσωματώνουν εργαλεία για Learning & Development (online courses, gamified training, coaching sessions, training centers κ.λπ.) για να βοηθήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους να εξελιχθεί
  • Κάποιες εταιρείες έχουν ακόμα και Leadership Academies για να καλλιεργήσουν όσα χρειαζόμαστε για να αναλάβουμε ηγετικούς ρόλους πιο αποτελεσματικά
  • Αγκαλιάζουν εμπράκτως –και περισσότερο από ποτέ– ζητήματα Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης
  • Εστιάζουν σε πρακτικές ESG, παίρνοντας αποφάσεις με μεγαλύτερη ευαισθησία προς το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση
  • Έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ώστε να κρατήσουν τους ανθρώπους τους κοντά τους

Μέσα από κείμενα, συνεντεύξεις και καταγραφές δεδομένων, θα αποκτήσετε μια πολύ καλή εικόνα για το ποιες εταιρείες σάς ταιριάζουν περισσότερο και πού μπορείτε να απευθυνθείτε για ένα καλύτερο «αύριο» όχι μόνο για εσάς αλλά και για τον υπόλοιπο εργασιακό κόσμο.

Όπως πάντα τον ΟΔΗΓΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ τον απαρτίζει μια πλειάδα από δυναμικές εταιρείες της ελληνικής –και όχι μόνο– αγοράς (Motor Oil, Lidl Ελλάς, Netcompany-Intrasoft, Deloitte, ΟΠΑΠ, και πολλές ακόμα). 60 εταιρείες που έχουν επίκεντρο των άνθρωπο, περιγράφουν μέσα στις σελίδες του ΟΔΗΓΟΥ πώς είναι η κουλτούρα τους, πώς επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους αλλά και τι παροχές δίνουν. Ελπίδα των δημιουργών του ΟΔΗΓΟΥ είναι να αποτελέσει μια στέρεη γέφυρα για να συναντηθούν υποψήφιοι και εταιρείες, βρίσκοντας κοινό τόπο ανάπτυξης και συνεργασίας.

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ είναι ένα έργο του kariera.gr, του μεγαλύτερου hub για την επαγγελματική ζωή στην Ελλάδα και συμπυκνώνει όλη την εμπειρία από hiring consultants και ειδικούς της αγοράς εργασίας.

Αναβαθμίστε τη θέση σας στο εργασιακό περιβάλλον με τον Οδηγό Καριέρας 2023. Αυτή την Κυριακή, με την «Καθημερινή».

Λένα Παπαληγούρα, μια κουβέντα για όλα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Δημοκρατία» Β΄ τόμος, «Οδηγός Καριέρας 2023», «Κ»-4

Μια συζήτηση με τη Λένα Παπαληγούρα: Η μικρού μήκους «Airhostess-737» που σαρώνει τα βραβεία στο εξωτερικό, η «Ηλέκτρα» και το αίσθημα της απώλειας και της αδικίας, τα παιδιά της, που της έδειξαν έναν καινούργιο κόσμο, και ο άλλος κόσμος, που δεν είναι πάντα ο καλύτερος.

Ένας κυριακάτικος περίπατος ανάμεσα στο Μουσείο Γουλανδρή, την Εθνική Πινακοθήκη και το Ωδείο Αθηνών, παρατηρώντας πώς η «πολιτιστική απόβαση» άλλαξε για τα καλά τη φυσιογνωμία της παλιάς αστικής γειτονιάς.

Με τη μαγική της φωνή, γεμάτη πάθος για τη δουλειά της και φορώντας τα μαύρα γυαλιά που παραπέμπουν στο παρελθόν της, η Αμερικανίδα μουσικός Μέλοντι Γκαρντό μιλάει στο «Κ» λίγο πριν από την υπερατλαντική της πτήση που θα τη φέρει για μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Μία μέρα στην προπόνηση του Νίκου Αντζάρα, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista, που έγινε φέτος εντός έδρας.

Άρτι αφιχθείσα από Λονδίνο, όπου διαγράφει μια πολλά υποσχόμενη σκηνοθετική πορεία, και λίγο πριν από την πρώτη της δουλειά στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η νεαρή σκηνοθέτιδα Έμιλυ Λουίζου έκανε με το «Κ» μια «τουριστική» βόλτα στη σκιά της Ακρόπολης, αφού και η ίδια, όπως λέει, νιώθει λίγο τουρίστρια όταν γυρίζει στην Ελλάδα.

Με αφορμή την καινούργια ταινία του Γουές Άντερσον που προβάλλεται πλέον στις αίθουσες, το «Κ» επικοινώνησε με ένα ζευγάρι από το Μπρούκλιν που καταγράφει τη ζωή υπό το πρίσμα της αισθητικής του σκηνοθέτη, δημιουργώντας μια κοινότητα εκατομμυρίων θαυμαστών.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 25 Ιουνίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT