«Οδηγός Καριέρας 2023», το έντυπο «ραντεβού» εργαζομένων και επιχειρήσεων έρχεται αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Οδηγός Καριέρας 2023», το έντυπο «ραντεβού» εργαζομένων και επιχειρήσεων έρχεται αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Οδηγός Καριέρας 2023», το έντυπο που εδώ και 21 χρόνια βοηθάει τους υποψηφίους και τους εργαζόμενους να ανακαλύψουν καλύτερες εργασιακές ευκαιρίες

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ετήσιος Οδηγός Καριέρας, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή, φιλοδοξεί και φέτος να αποτελέσει εργαλείο ώθησης για τους υποψηφίους και τους εργαζομένους του σήμερα, με όλα όσα χρειάζονται για να διεκδικήσουν πιο ενεργό ρόλο στο εργασιακό περιβάλλον και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες και τις προοπτικές τους.

Συνεχώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με νέα δεδομένα στην απασχόληση. Αφενός είναι θετικές οι προοπτικές προσλήψεων, όμως μεγάλο ποσοστό επιχειρήσεων (που αγγίζει αλλά ορισμένες φορές ξεπερνάει και το 80%) δηλώνουν ότι δεν βρίσκουν προσωπικό, ενώ όσες βρίσκουν, υποστηρίζουν ότι δυσκολεύτηκαν πολύ στη διαδικασία. Παράλληλα ενώ υπάρχουν προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης για υποψηφίους και εργαζόμενους, παραμένει υψηλό το έλλειμμα δεξιοτήτων (το 1/3 των εργαζομένων στην Ευρώπη δεν διαθέτει βασικές ψηφιακές δεξιότητες). Μέσα σε αυτό το κλίμα, πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας αλλάζουν δουλειά, αναζητούν κάτι καλύτερο, «ψάχνονται» και επιδιώκουν να εξελιχθούν.

Για αυτό είναι μια πολύ σημαντική στιγμή, οι άνθρωποι που στοχεύουν στην προσωπική τους εξέλιξη να πάρουν στα χέρια τους συγκεντρωμένη γνώση. Με αυτό κατά νου, κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Ιουνίου, ο ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ για το 2023, επιδιώκοντας να αποτελέσει εργαλείο ώθησης για τους υποψηφίους και τους εργαζομένους του σήμερα.

Σε αυτή την έντυπη έκδοση που θα βρείτε με την Καθημερινή της Κυριακής, θα διαβάσετε όσα χρειάζεται για να διεκδικήσετε πιο ενεργό ρόλο στο εργασιακό περιβάλλον και να αναβαθμίσετε τις δεξιότητες και τις προοπτικές σας.

Στις σελίδες του, θα δείτε:

  • Ποιες είναι οι πιο σημαντικές ευκαιρίες στην αγορά εργασίας
  • Ποιοι κλάδοι, και συγκεκριμένα ποιες εταιρείες, αναπτύσσονται περισσότερο
  • Ποιοι τρόποι υπάρχουν για να αποκτήσετε τα skills που απαιτούνται
  • Πώς θα δομήσετε το personal brand σας
  • Πώς θα φτιάξετε ένα βελτιστοποιημένο βιογραφικό σύμφωνα με τις ανάγκες του 2023
  • Πώς να διαχειριστείτε πιο ορθά συνεντεύξεις εργασίας
  • Πώς να καθορίσετε και να πετύχετε στόχους πιο εύκολα

Μέσα στον ΟΔΗΓΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ θα βρείτε ένα πολυσέλιδο ΑΦΙΕΡΩΜΑ για το πώς οι σημερινές εταιρείες χτίζουν τους ηγέτες του αύριο. Η έννοια της «ηγεσίας» και των «ηγετικών δεξιοτήτων» είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα της απασχόλησης στις μέρες μας. Το παλιό μοντέλο ηγεσίας είναι ήδη παρωχημένο. Οι εταιρείες πλέον με πολλούς τρόπους «κλείνουν το μάτι» στους εργαζόμενους που έχουν ικανότητες και θέληση:

  • Τους δίνουν ώθηση από νωρίς με προγράμματα Internship και Graduate Trainee
  • Ενσωματώνουν εργαλεία για Learning & Development (online courses, gamified training, coaching sessions, training centers κ.λπ.) για να βοηθήσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους να εξελιχθεί
  • Κάποιες εταιρείες έχουν ακόμα και Leadership Academies για να καλλιεργήσουν όσα χρειαζόμαστε για να αναλάβουμε ηγετικούς ρόλους πιο αποτελεσματικά
  • Αγκαλιάζουν εμπράκτως –και περισσότερο από ποτέ– ζητήματα Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης
  • Εστιάζουν σε πρακτικές ESG, παίρνοντας αποφάσεις με μεγαλύτερη ευαισθησία προς το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση
  • Έχουν το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ώστε να κρατήσουν τους ανθρώπους τους κοντά τους

Μέσα από κείμενα, συνεντεύξεις και καταγραφές δεδομένων, θα αποκτήσετε μια πολύ καλή εικόνα για το ποιες εταιρείες σάς ταιριάζουν περισσότερο και πού μπορείτε να απευθυνθείτε για ένα καλύτερο «αύριο» όχι μόνο για εσάς αλλά και για τον υπόλοιπο εργασιακό κόσμο.

Όπως πάντα τον ΟΔΗΓΟ ΚΑΡΙΕΡΑΣ τον απαρτίζει μια πλειάδα από δυναμικές εταιρείες της ελληνικής –και όχι μόνο– αγοράς (Motor Oil, Lidl Ελλάς, Netcompany-Intrasoft, Deloitte, ΟΠΑΠ, και πολλές ακόμα). 60 εταιρείες που έχουν επίκεντρο των άνθρωπο, περιγράφουν μέσα στις σελίδες του ΟΔΗΓΟΥ πώς είναι η κουλτούρα τους, πώς επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους αλλά και τι παροχές δίνουν. Ελπίδα των δημιουργών του ΟΔΗΓΟΥ είναι να αποτελέσει μια στέρεη γέφυρα για να συναντηθούν υποψήφιοι και εταιρείες, βρίσκοντας κοινό τόπο ανάπτυξης και συνεργασίας.

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ είναι ένα έργο του kariera.gr, του μεγαλύτερου hub για την επαγγελματική ζωή στην Ελλάδα και συμπυκνώνει όλη την εμπειρία από hiring consultants και ειδικούς της αγοράς εργασίας.

Αναβαθμίστε τη θέση σας στο εργασιακό περιβάλλον με τον Οδηγό Καριέρας 2023. Αυτή την Κυριακή, με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT