Λένα Παπαληγούρα, μια κουβέντα για όλα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Λένα Παπαληγούρα, μια κουβέντα για όλα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια συζήτηση με τη Λένα Παπαληγούρα: Η μικρού μήκους «Airhostess-737» που σαρώνει τα βραβεία στο εξωτερικό, η «Ηλέκτρα» και το αίσθημα της απώλειας και της αδικίας, τα παιδιά της, που της έδειξαν έναν καινούργιο κόσμο, και ο άλλος κόσμος, που δεν είναι πάντα ο καλύτερος.

Ένας κυριακάτικος περίπατος ανάμεσα στο Μουσείο Γουλανδρή, την Εθνική Πινακοθήκη και το Ωδείο Αθηνών, παρατηρώντας πώς η «πολιτιστική απόβαση» άλλαξε για τα καλά τη φυσιογνωμία της παλιάς αστικής γειτονιάς.

Με τη μαγική της φωνή, γεμάτη πάθος για τη δουλειά της και φορώντας τα μαύρα γυαλιά που παραπέμπουν στο παρελθόν της, η Αμερικανίδα μουσικός Μέλοντι Γκαρντό μιλάει στο «Κ» λίγο πριν από την υπερατλαντική της πτήση που θα τη φέρει για μια συναυλία στο Ηρώδειο.

Μία μέρα στην προπόνηση του Νίκου Αντζάρα, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista, που έγινε φέτος εντός έδρας.

Άρτι αφιχθείσα από Λονδίνο, όπου διαγράφει μια πολλά υποσχόμενη σκηνοθετική πορεία, και λίγο πριν από την πρώτη της δουλειά στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η νεαρή σκηνοθέτιδα Έμιλυ Λουίζου έκανε με το «Κ» μια «τουριστική» βόλτα στη σκιά της Ακρόπολης, αφού και η ίδια, όπως λέει, νιώθει λίγο τουρίστρια όταν γυρίζει στην Ελλάδα.

Με αφορμή την καινούργια ταινία του Γουές Άντερσον που προβάλλεται πλέον στις αίθουσες, το «Κ» επικοινώνησε με ένα ζευγάρι από το Μπρούκλιν που καταγράφει τη ζωή υπό το πρίσμα της αισθητικής του σκηνοθέτη, δημιουργώντας μια κοινότητα εκατομμυρίων θαυμαστών.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 25 Ιουνίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT