Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts», «4 Τροχοί», «Κ Γυναίκες», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts», «4 Τροχοί», «Κ Γυναίκες», «Κ»

4' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει τρόπος να πατσίσεις με τον ωκεανό και πότε δεκαπέντε φορές το επτά, μας κάνει πράσινο; Ο Σνούπυ και η παρέα των Peanuts επέστρεψαν! «Κάθε Κυριακή» με την «Καθημερινή». Μαζί, στους «4 Τροχούς» ο ηλεκτρισμός δείχνει τον δρόμο, σε ένα τεύχος που ηλεκτρίζει. Ακόμη, «Κ Γυναίκες», η τολμηρή ειδική έκδοση για τα πιο καυτά έμφυλα ζητήματα. Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, ο σούπερ σταρ DJ Fatboy Slim μας καλεί σε πάρτι στην Αθήνα και μιλά για μια ζωή γεμάτη ρυθμό.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Ο Σνούπυ και η συντροφιά των «Peanuts» στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Peanuts «Κάθε Κυριακή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts», «4 Τροχοί», «Κ Γυναίκες», «Κ»-1

Όταν τον Ιούνιο του 1950 ο Τσαρλς Σουλτς δημιουργούσε για το πρακτορείο United Feature Syndicate τις πρώτες σελίδες της σειράς που έμελλε να ονομαστεί Peanuts, ούτε ο ίδιος πιθανότατα μπορούσε να σκεφτεί την επίδραση που θα είχε στην παγκόσμια ποπ κουλτούρα.

Για επτά και πλέον δεκαετίες, τα πιο διάσημα «Φιστίκια» ήταν κομμάτι της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων σε σχεδόν κάθε σημείο του κόσμου.

Αυτή την εβδομάδα, η Λούσυ φτιάχνει την πιο παράξενη παγόδα στην παραλία, ο Γούντστοκ δοκιμάζει τις αναρριχητικές του ικανότητες και ο Σνούπυ «μεταφέρεται» για λίγο στη Χώρα των Θαυμάτων.

Αυτά, και πολλά πολλά ακόμα, στον 11ο τόμο, την Κυριακή 2 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Στους «4 Τροχούς» Ιουλίου, ο ηλεκτρισμός δείχνει τον δρόμο  – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts», «4 Τροχοί», «Κ Γυναίκες», «Κ»-2

Στους 4Τροχούς Ιουλίου δοκιμάζουμε το νέο Kona, που ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία των B-SUV. Το κορεατικό μοντέλο μεγάλωσε σε εξωτερικές διαστάσεις, προσφέροντας πιο πλούσιους εσωτερικούς χώρους, ενώ συνολικά αναβαθμισμένη είναι η ποιότητα του αυτοκινήτου, αλλά και η κύλιση που προσφέρει. Το οδηγούμε στην υβριδική του εκδοχή, που συμβαδίζει με το πνεύμα της εποχής, και βέβαια εξασφαλίζει σημαντικά χαμηλότερες τιμές κατανάλωσης.

Καθώς η αυτοκίνηση στρέφεται σταδιακά στην ηλεκτροκίνηση, ένα ζήτημα που τίθεται είναι αυτό της αυτονομίας και του αυξημένου βάρους των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αγγίζει τους 2,5 τόνους. Το αντισυμβατικό πρωτότυπο Citroen Oli προσπαθεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και τα δύο προβλήματα. Το βάρος που έχει τεθεί ως στόχος για το project του Citroen Oli είναι τα 1.000 κιλά, κάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη μέσης αυτονομίας 400 χιλιομέτρων.

Πώς όμως επηρεάζει το αυξημένο βάρος ενός σημερινού ηλεκτρικού τις επιδόσεις, αλλά και τη γενικότερη οδική συμπεριφορά του; Επιλέξαμε το ηλεκτρικό Skoda Enyaq Coupe RS iV και το βενζινοκίνητο Kodiaq RS, αυτή την Κυριακή, για μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στην πίστα.

Τέλος, η άφιξη της ηλεκτρικής BMW iX1 αποτέλεσε την αφορμή για μια ενδιαφέρουσα σύγκριση. Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η BMW εφαρμόζει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική να προσφέρει και ηλεκτρικές παραλλαγές στα υφιστάμενα συμβατικά μοντέλα της. Από την άλλη, τελείως διαφορετική είναι η περίπτωση του Audi Q4 e-tron, που βασίζεται στην αποκλειστικά ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ και δεν έχει συγγένεια με κάποιο άλλο μοντέλο της εταιρείας. Δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, λοιπόν, με πολλά όμως κοινά στις προδιαγραφές αμφότερων των γερμανικών αυτών ηλεκτρικών SUV, οπότε η μεταξύ τους αντιπαράθεση ήταν μονόδρομος.

Οι «4 Τροχοί» Ιουλίου κυκλοφορούν την Κυριακή 2 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

«Κ Γυναίκες» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts», «4 Τροχοί», «Κ Γυναίκες», «Κ»-3

Τι σημαίνει να είσαι γυναίκα σήμερα στην Ελλάδα και στον κόσμο; Πού βρίσκεται η μάχη για την ισότητα; Πού έχει σημειωθεί πρόοδος και πού υπολειπόμαστε ως κράτος και ως κοινωνία;

Η Καθημερινή παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το «Κ Γυναίκες». Η ετήσια δημοσιογραφική έκδοση για τα πιο καυτά έμφυλα ζητήματα της εποχής μας, που με το πρώτο της τεύχος κέρδισε το αναγνωστικό κοινό, επιστρέφει ακόμα πιο πλούσια.

Μια all women δημοσιογραφική ομάδα συζητά με ειδικούς, επιστήμονες, ερευνητές για τη μητρότητα, την εργασία, τα έμφυλα στερεότυπα, τον ηλικιακό ρατσισμό, τις «γυναικείες» ασθένειες. Ανάμεσα σε άλλα θέματα, καταγράφει σε πρώτο πρόσωπο το κοινωνικό στίγμα και τη μοναξιά τού να είσαι γυναίκα που ζει με τον HIV. Αναζητά τις αιτίες πίσω από την αύξηση του αριθμού των επισκέψεων σε ιατρεία πλαστικών χειρουργών. Αποτυπώνει την έλλειψη ενημέρωσης αλλά και τη νέα συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από την εμμηνόπαυση, μια περίοδο-ταμπού στη ζωή της γυναίκας. Επισημαίνει τις αδυναμίες του νομικού πλαισίου και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν σε σχέση με το κίνημα MeToo. Αποκαλύπτει πώς η κλιματική αλλαγή επιβαρύνει περισσότερο τις γυναίκες. Και δίνει τον λόγο στις έφηβες της επαρχίας, στις λεσβίες που μάχονται για ορατότητα, στις γυναίκες της τρίτης ηλικίας, σε όσες εμπιστεύονται την επιστήμη για να τεκνοποιήσουν.

Στόχος και φέτος, είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των γυναικών πάνω σε θέματα που τις απασχολούν, αλλά και η προώθηση της συζήτησης συνολικά σχετικά για τα έμφυλα ζητήματα.

«Κ Γυναίκες». Την Κυριακή 2 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Ραντεβού για πάρτι: Fatboy Slim – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Peanuts», «4 Τροχοί», «Κ Γυναίκες», «Κ»-4

Λίγες μέρες πριν από την αθηναϊκή του εμφάνιση στο ΚΠΙΣΝ, ο Fatboy Slim μίλησε στο «Κ» για μουσική, καταχρήσεις αλλά και τη σημασία του να είναι κανείς χαζός.

Ο διάσημος Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης Αλεξάντερ Πέιν βρέθηκε σε μια παραλιακή ταβέρνα στη Βόρεια Εύβοια, μετά την προβολή της ταινίας του στο Evia Film Project, και δοκίμασε τα φαγητά που ετοίμασε η ομάδα των Fennel. Το «Κ» ήταν εκεί και συζήτησε μαζί του για το zero waste στη διατροφή και στον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η αυξανόμενη εξωστρέφεια του Ιδρύματος Takis μάς ώθησε να κάνουμε μια βόλτα στον λόφο του Καματερού και να ξεναγηθούμε σε έργα του καλλιτέχνη που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου, στις πιο ακριβές ιδιωτικές συλλογές αλλά και σε δημόσιους χώρους της Αθήνας.

Το «Κ» βρέθηκε ένα διήμερο στο Στρασβούργο, όπου διοργανώθηκε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή γιορτή για τη νεολαία, και κατέγραψε εικόνες και σκέψεις των νέων της Ευρώπης που βρέθηκαν εκεί, έναν χρόνο πριν από τις Ευρωεκλογές.

Ένα ρεπορτάζ στα αθηναϊκά καταστήματα περιποίησης νυχιών που συνεχίζουν να πληθαίνουν, να αλλάζουν και να είναι σταθερά γεμάτα, αποδεικνύοντας ότι τελικά η περιποίηση των άκρων είναι κάτι περισσότερο από μια μικρή αισθητική παρέμβαση.

Κυκλοφορούν την Κυριακή 2 Ιουλίου με την «Καθημερινή»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT