Συγκρίνουμε την ηλεκτρική BMW iX1 με το Audi Q4 e-tron, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Συγκρίνουμε την ηλεκτρική BMW iX1 με το Audi Q4 e-tron, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρίτη γενιά της BMW X1, που παρουσιάστηκε στα τέλη της περασμένης χρονιάς, διέθετε κατά κοινή ομολογία «όλο το πακέτο», προσφέροντας πλούσιους χώρους, την αναμενόμενη premium αίσθηση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά που ταιριάζουν σε ένα αυτοκίνητο της βαυαρέζικης φίρμας, αλλά και την τελευταία γενιά στο σύστημα πολυμέσων της εταιρείας. Η νέα Χ1 βασίζεται σε μια τροποποιημένη εκδοχή του πλαισίου που χρησιμοποιούσε το προηγούμενο μοντέλο, με τις όποιες αλλαγές να περιλαμβάνουν και τη δυνατότητα φιλοξενίας της μπαταρίας της ηλεκτρικής έκδοσης, η οποία για πρώτη φορά εμπλουτίζει την γκάμα του C-SUV της φίρμας.

Σε αντίθεση, λοιπόν, με άλλους κατασκευαστές, η BMW εφαρμόζει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική να προσφέρει και ηλεκτρικές παραλλαγές, όπως εν προκειμένω την iX1, στα υφιστάμενα συμβατικά μοντέλα της. Τελείως διαφορετική είναι η περίπτωση του Audi Q4 e-tron, που βασίζεται στην αποκλειστικά ηλεκτρική πλατφόρμα ΜΕΒ και δεν έχει συγγένεια με κάποιο άλλο μοντέλο της εταιρείας. Για την περίσταση, το βάζουμε απέναντι στη νέα BMW iX1, καθώς μεταξύ τους είναι πολύ κοντινά σε προδιαγραφές και χαρακτήρα.

Εξωτερικά, λοιπόν, η iX1 ελάχιστα διαφοροποιείται από τις συμβατικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, με το σχήμα της να αποπνέει δυναμισμό και ταυτόχρονα μια αίσθηση στιβαρότητας, κάτι που εν μέρει οφείλεται στην εντύπωση που δημιουργεί η εντελώς κάθετη διαμόρφωση της μάσκας. Παρά το πιο «τετραγωνισμένο» σχήμα της, ο συντελεστής οπισθέλκουσας (0,26) υπερτερεί μία ιδέα σε σχέση με εκείνον του Audi (0,28), εντούτοις εκεί πάντα υπάρχει η επιλογή της Sportback παραλλαγής του αμαξώματος με την κουπέ διαμόρφωση της ουράς.

*Διαβάστε περισσότερα για την ηλεκτρική BMW iX1 στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT