«Κλειδί» για τις επιχειρήσεις τα κριτήρια ESG – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Κλειδί» για τις επιχειρήσεις τα κριτήρια ESG – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα τελευταία χρόνια, το επιχειρηματικό περιβάλλον βρίσκεται ενώπιον νέων δεδομένων. Τα δεδομένα αυτά σχετίζονται με το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την αποτελεσματική Εταιρική Διακυβέρνηση, δηλαδή τα κριτήρια ESG τα οποία, στο παρελθόν, βρίσκονταν στη σφαίρα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, αλλά για τις επιχειρήσεις με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό έχουν, πια, καθιερωθεί ως στρατηγικές προτεραιότητες. 

Η αναβάθμιση της σημασίας των προτεραιοτήτων ESG αντανακλά την αυξανόμενη αναγνώριση ότι οι βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές δεν ωφελούν μόνο την κοινωνία και τον πλανήτη, αλλά δημιουργούν και μακροπρόθεσμη αξία για τα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι δεσμεύσεις υπευθυνότητας απέναντι στην κοινωνία, το περιβάλλον και τις νέες γενιές αποτελούν «κλειδί» για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και συμβάλλουν, σχεδόν πάντα, στην ενίσχυση των οικονομικών επιδόσεων των επιχειρήσεων. 

«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» κυκλοφορεί την Κυριακή 9 Ιουλίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT