Τα γενέθλια μιας ιστορίας επιτυχίας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Τα γενέθλια μιας ιστορίας επιτυχίας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο λιμάνι του Πειραιά το σούρουπο έχει τις δικές του αποχρώσεις. Κι εκείνο το βράδυ της Παρασκευής, η παλέτα του εμπλουτίστηκε με ακόμα περισσότερες: από προβολείς, από φύλλα χαλκού αλλά και από τα ρούχα που φορούσαν τα αγόρια και τα κορίτσια που μας αποκάλυψαν τη συλλογή Zeus+Δione Small Trades Resort ’24, με φόντο το πλωτό μουσείο Hellas Liberty στην προβλήτα Σιλό. Εντυπωσιακή παραγωγή σε βάθος, μέγεθος, λεπτομέρεια και συγκίνηση, το βραδινό ντεφιλέ είχε εορταστικό χαρακτήρα. Σηματοδοτούσε τα δέκα χρόνια του ελληνικού και συγχρόνως διεθνούς brand, με καλεσμένους από τον χώρο της παγκόσμιας μόδας και των μίντια. Στην πρώτη σειρά, η επιδραστική Αμερικανίδα συγγραφέας-μπλόγκερ Λεάντρα Μεντίν-Κόεν συγκέντρωνε υλικό για το πιστό ψηφιακό κοινό του 1,1 εκατ. ακολούθων της στο Instagram, ενώ μια αγαπημένη της Γενιάς Χ, η ηθοποιός Μόλι Ρίνγκουολντ, πόζαρε χαμογελαστή μέσα στο χρυσό Zeus+Δione πλισέ φόρεμά της.

Σε ποια «γλώσσα» μπορεί να μιλήσει ένα ανεξάρτητο ελληνικό brand στη διεθνή βιομηχανία της μόδας του σήμερα; Στην προβλήτα Σιλό, το σάουντρακ της βραδιάς είχε έναν αέρα μετα-νοσταλγικό: ήχους ρεμπέτικου, λατέρνας, θάλασσας, γλάρων και καμπαναριών. Όσο για τη συλλογή, ήταν μια κολεξιόν-ύμνος στα «διά χειρός» επαγγέλματα, στις γυναίκες και στους άνδρες τεχνίτες που κρατούν –ακόμα– ζωντανές τις χειροποίητες παραδόσεις μας. Αυτό άλλωστε μου είχε μεταφέρει, παραμονές του σόου, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Zeus+Δione, Μάριος Σουάμπ (Schwab), όταν βρεθήκαμε στο νεοκλασικό κτίριο της εταιρείας στου Ψυρρή, για να μου περιγράψει τις πηγές της έμπνευσής του. «Ο ήχος ενός σφυριού πάνω στο μέταλλο είναι η καρδιά του τεχνίτη», μου είπε μιλώντας για τους μαέστρους κάθε χειροποίητης παράδοσης, αλλά και τις στολές τους, ραμμένα ρούχα, όπως ένα σακάκι κι ένα παντελόνι.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 9 Ιουλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT