Γίνεται καλύτερος ο κόσμος; – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

Γίνεται καλύτερος ο κόσμος; – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Στίβεν Πίνκερ, κορυφαίος στοχαστής της εποχής μας, διάσημος συγγραφέας και καθηγητής ψυχολογίας στο Χάρβαρντ, μιλάει αποκλειστικά στο «Κ», στην πρώτη του συνέντευξη σε ελληνικό μέσο, και εξηγεί γιατί ο κόσμος γίνεται καλύτερος, γιατί δυσκολευόμαστε να το πιστέψουμε, γιατί δεν φοβάται την τεχνητή νοημοσύνη και γιατί πρέπει να μην εμπιστευόμαστε τον Νίτσε.  

Η ταινία της Μπάρμπι μάς θυμίζει πώς η πιο διάσημη κούκλα της ιστορίας επηρεάζει εδώ και 64 χρόνια τα μυαλά (κυρίως) των κοριτσιών, διαμορφώνοντας τα πρότυπα ομορφιάς και την ιδέα περί σεξουαλικότητας. 

Λίγο μετά τον εορτασμό των πενήντα χρόνων γάμου με τον τζουντόκα σύζυγό της και δύο μήνες πριν κυκλοφορήσουν τα απομνημονεύματά της, η Ουαλή σταρ Μπόνι Τάιλερ θα βρεθεί για μία συναυλία στο Sani Festival. Το «Κ» μίλησε μαζί της στο τηλέφωνο.

Για λίγες μέρες η Σκόπελος «ντύθηκε» με παραδοσιακές φορεσιές σε ένα φεστιβάλ χορού όπου συνυπάρχουν έθιμα από όλη την Ελλάδα, λαογραφικά στοιχεία του νησιού και η αγάπη για κάτι αυθεντικό, αυθόρμητο, αισιόδοξο και καλοκαιρινό.  

Ύπνος ή σεξ; Επτά ζευγάρια περιγράφουν στο «Κ» τι γίνεται σε μια μακροχρόνια σχέση αφού σβήσουν τα πυροτεχνήματα του πρώτου καιρού.

Μην χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 16 Ιουλίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT