«Κατοικίες σε Προάστια» – Ενα συλλεκτικό λεύκωμα αρχιτεκτονικής, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Κατοικίες σε Προάστια» – Ενα συλλεκτικό λεύκωμα αρχιτεκτονικής, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Καθημερινή», σε συνεργασία με τις εκδόσεις «DOMa», παρουσιάζει την περιοδική έκδοση «ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ» αφιερωμένη στη σύγχρονη ελληνική κατοικία. Κάθε τεύχος εξετάζει μια διαφορετική όψη του ελληνικού τοπίου και μας αποκαλύπτει το πώς οι αρχιτέκτονες επηρεάζονται από, συνδιαλέγονται με, ή και σχολιάζουν τη σχέση της σύγχρονης κατοικίας με το περιβάλλον της.

Το δεύτερο τεύχος που κυκλοφορεί την Κυριακή 30 Ιουλίου αποκλειστικά με την «Καθημερινή» έχει ως θέμα του την προαστιακή κατοικία. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πρωτότυπα κείμενα, παρουσιάζονται 12 αξιόλογα δείγματα σύγχρονων κατοικιών.

Από προάστια της Αθήνας όπως η Ηλιούπολη, η Φιλοθέη και η Εκάλη, μέχρι τα παραθεριστικά προάστια της Αρτέμιδας και της Σαλαμίνας, μαζί με μια σύντομη στάση στα περίχωρα των Ιωαννίνων, το τεύχος «ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ σε Προάστια» αποτελεί ένα πλούσιο οδοιπορικό που εξερευνά τον χαρακτήρα, την ταυτότητα και τις τάσεις που παρατηρούμε στον σύγχρονο ελληνικό προαστιακό ιστό.

Την ύλη του τεύχους συμπληρώνει αρχειακό υλικό, το οποίο ανατρέχει στην εξέλιξη της ελληνικής προαστιακής αρχιτεκτονικής και μας εισάγει στο ιστορικό πλαίσιο μέσα από το οποίο αναδύονται, και με το οποίο συνομιλούν, σύγχρονες αρχιτεκτονικές προσεγγίσεις.

Το δεύτερο τεύχος της συλλεκτικής έκδοσης «ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ» κυκλοφορεί την Κυριακή 30 Ιουλίου αποκλειστικά με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT