Οδηγούμε τη Ferrari Purosangue, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε τη Ferrari Purosangue, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρκαρισμένη στην παλιά είσοδο του ιστορικού εργοστασίου της Ferrari, στον αριθμό 4 της Via Abetone Inferiore, η Purosangue δεν κρύβει τον ήλιο από την ανοιχτή «296», που είναι σταθμευμένη δίπλα της. Με ύψος μόλις 1.589 χλστ., το πρώτο SUV της θρυλικής φίρμας είναι ό,τι πιο elegant έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα στην κατηγορία. Όμως αυτό μάλλον έπρεπε να θεωρείται δεδομένο.

Προφέρεται «πουροσάνγκουε» και σημαίνει «καθαρόαιμο». Οπότε ό,τι ακολουθεί είναι η οπτική της μάρκας πάνω στη δική της προσέγγιση ενός κόσμου όπου αντίστοιχης φιλοσοφίας κατασκευαστές μπήκαν στην κυκλοφορία πολύ νωρίτερα.

Στο παρελθόν, πολλές Ferrari έχουν καταστήσει το συνδυασμό επιδόσεων-άνεσης έναν από τους πυλώνες της επιτυχίας τους. Τώρα, στα 75 χρόνια της εταιρείας, δημιουργήθηκε η πλέον ολοκληρωμένη τέτοια πρόταση, εξού και δεν έτυχε αποδοκιμασιών, παρά μόνο… υστερίας για το ποιος θα προλάβει να την κάνει δική του.

Ο σχεδιασμός βασίζεται σε δύο διακριτά επίπεδα: το πιο τεχνικό, κάτω μέρος του αμαξώματος και το υπέροχα καμπυλωτό, επιβλητικό άνω τμήμα, που μοιάζει να αιωρείται πάνω από τους θόλους των τροχών. Παρά το γεγονός ότι οι όγκοι της Purosangue «φωνάζουν» περισσότερο από εκείνους των σπορ μοντέλων της φίρμας, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται στυλιστικά το ύψος δημιουργεί μια ψευδαίσθηση γύρω από το συνολικό βάρος, που τελικά ξεπερνάει τους 2 τόνους, έστω και οριακά.

*Διαβάστε περισσότερα για τη Ferrari Purosangue στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT