Οδηγούμε το Land Rover Defender στην έρημο του Ντουμπάι, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε το Land Rover Defender στην έρημο του Ντουμπάι, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η περιπέτεια που ακολουθεί χρειάζεται αντιηλιακό υψηλής προστασίας, καπέλα και ηλεκτρολύτες, καθώς ταξιδέψαμε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και συγκεκριμένα στο τουριστικό Ντουμπάι, όπου μας περίμενε, για τρεις ολόκληρες ημέρες, το κορυφαίο των κορυφαίων της ιδιαίτερης αυτής κατηγορίας των εκτός δρόμου αυτοκινήτων, το Land Rover Defender 130 P400. Τρία γεμάτα εικοσιτετράωρα, φορτωμένα με συναισθήματα και εμπειρίες που σχηματίζουν την απόλυτη περιπέτεια στην έρημο!

Δεν έχει ακόμη ξημερώσει, και η θερμότητα που πέφτει πάνω μας με το που ανοίγουν οι πόρτες του τέλεια κλιματιζόμενου αεροδρομίου μας σπρώχνει να επιστρέψουμε ξανά μέσα. Πρώτο σοκ, λοιπόν, μέχρι να μεταβούμε στο χώρο των Uber, τα οποία είναι σχεδόν τόσο επίσημα σε αυτή την πόλη όσο και τα κανονικά ταξί, αλλά σαφώς πιο συμφέροντα.

Κινούμαστε σχεδόν μόνοι μας τέτοια ώρα στους τεράστιους δρόμους (έξι και επτά λωρίδων σε κάποια σημεία), και αντιλαμβανόμαστε αμέσως γιατί το Ντουμπάι είναι το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Όμως η παρουσία μας εκεί δεν αποσκοπεί σε ανάλαφρες βόλτες μέσα και έξω από το κέντρο του Ντουμπάι, όπως σχεδόν το σύνολο όσων επιλέγουν αυτό τον προορισμό. Εδώ ήρθαμε για… μάχη και, όταν έχεις στα χέρια σου το απόλυτο στη θεωρία, θέλεις να το επιβεβαιώσεις και στην πράξη.

*Διαβάστε περισσότερα για την περιπέτειά μας στην έρημο του Ντουμπάι στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT