Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Το κυνήγι των αυθαιρεσιών και η λερναία ύδρα στη Μύκονο. Τα νέα όπλα και το σύνδρομο της Αγχιάλου. Η πρώτη Barbie μου, η κόρη μου κι εγώ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-1

Ενοποίηση των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με τους ελέγχους για τις κατασκευές στον αιγιαλό, καθώς και ένα νέο σύστημα που θα εντοπίζει αυθαιρεσίες, με αεροφωτογραφίες και διασταυρώσεις μέσω τεχνητής νοημοσύνης, προαναγγέλλει μέσω της «Κ» ο υπουργός Επικρατείας, Ακης Σκέρτσος. Την ίδια ώρα, το ρεπορτάζ της «Κ» αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις με τις οποίες επιχειρήθηκε να λειτουργήσει μεγάλη παραθαλάσσια επιχείρηση στη Μύκονο. 

Ευρωπαϊκό πόρισμα για τη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ

Σε ένα κατηγορητήριο 106 σελίδων κατέληξε η έρευνα που είχε ξεκινήσει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ήδη από τον Μάιο του 2022, δέκα μήνες πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη. H «Κ» φέρνει στο φως το περιεχόμενο του πορίσματος

Τα νέα όπλα και το σύνδρομο της Αγχιάλου

Τα κενά ασφαλείας στην 111 Πτέρυγα Μάχης φέρνουν στην επιφάνεια ένα παλιό ερώτημα: πόσο έτοιμες είναι οι υποδομές των Ενόπλων Δυνάμεων να υποδεχθούν και να υποστηρίξουν τα υπερσύγχρονα και πανάκριβα οπλικά συστήματα που έχει παραγγείλει η χώρα; 

Το ζεϊμπέκικο του Ζαλόγγου για την Περιφέρεια

Πώς «ένας γύρος», όπως λέει ο ίδιος στην «Κ», εξελίχθηκε σε πράξη πολιτικής αυτοχειρίας για τον Γιώργο Πατούλη; Και πότε είχε εγείρει για πρώτη φορά αξίωση διεκδίκησης της Περιφέρειας ο πρώην δήμαρχος Βύρωνα, Νίκος Χαρδαλιάς; Απαντήσεις σε δύο προσωπογραφίες. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-2

Ψηφιακός άτλας για το αποτύπωμα των προσφύγων

Καρπός μακροχρόνιας έρευνας είναι η ψηφιακή βάση δεδομένων Anatolia Imprints, που καταγράφει την «κοσμογονία» που συντελέστηκε μετά την ενσωμάτωση των Μικρασιατών προσφύγων. Πρόκειται για μια εξαντλητική ψηφιακή «απογραφή» για την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη των προσφύγων. 

Η πρώτη Barbie μου, η κόρη μου κι εγώ

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-3

Η ταινία έχει κόψει στην Ελλάδα πάνω από 206.000 εισιτήρια, γεγονός που, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι η Barbie διατηρεί και εδώ την ακτινοβολία ενός συμβόλου. Σύμβολο, όμως, τίνος πράγματος; Της αθωότητας; Της ανώδυνης φιλαρέσκειας και της αγάπης για τη μόδα; Ή μήπως σύμβολο ενός δηλητηριώδους στερεοτύπου για τις γυναίκες από το οποίο πρέπει να προστατευθούν τα μικρά κορίτσια; Γυναίκες που μεγάλωσαν μαζί της και ειδικοί απαντούν στην «Κ».

Κάντε προληπτικές πυρκαγιές

Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»-4

Μήπως δεν πρέπει πλέον να περιμένουμε τη φωτιά να ξεκινήσει, αλλά να τη βάλουμε (προληπτικά) εμείς; Το ανατρεπτικό αυτό ερώτημα θέτει στην «Κ» ο Αλεξάντερ Χελντ, ειδικός σε θέματα δασικών πυρκαγιών και ανθεκτικότητας των οικοσυστημάτων στο Ευρωπαϊκό Δασικό Ινστιτούτο (European Forest Institute). 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT