Στον Γαστρονόμο Αυγούστου: Ζήτω η ντομάτα! Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Στον Γαστρονόμο Αυγούστου: Ζήτω η ντομάτα! Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον Αυγουστιάτικο Γαστρονόμο, οι μέρες μας βάφονται κόκκινες! Η βασίλισσα του καλοκαιριού ντομάτα αλώνει την κουζίνα μας, πολιορκεί τις κατσαρόλες μας και κυριεύει τα φαγητά μας. Από αυτή την αναμέτρηση υπάρχουν μόνο νικητές: Όλοι εμείς που έχουμε την ευκαιρία να γευτούμε τα ανυπέρβλητα ντοματο-φαγητά του θέρους!

Αναλυτικά, τα θέματα του τεύχους:

  • Από 20 χωριά χωριάτικες: Η διασημότερη “γκρικ σάλαντ” είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από αυτό που νομίζουμε…
  • Explainer: Τι καθορίζει τη γεύση της ντομάτας; Είναι πράγματι καλύτερες οι ντομάτες που έτρωγαν οι γονείς μας; Προτιμάμε υβρίδια ή ποικιλίες; Υπαίθριες ή θερμοκηπίου; Τι ντομάτες βρίσκουμε στην αγορά και ποια είναι τα χαρακτηριστικά τους;
  • Ντομάτα δροσερή: Συνταγές-έκπληξη με ωμή ντομάτα
  • Ντομάτες με αυγά: Ένας μεγάλος έρωτας που εκδηλώνεται με καγιανάδες και όχι μόνο…
  • Ντοματόπιτες: Τραγανά ζυμάρια γεμίζουν με ζουμερές φέτες ντομάτας
  • Ξέρετε τι θα πει σουγάρισμα; Είναι σιγομαγειρεμένες σάλτσες χωρίς νερό που μας δίνουν κορυφαία φαγητά. Τα δοκιμάζουμε στην πράξη.
  • Και μια νόστιμη έκπληξη: Ο κορυφαίος συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου μάς υποδέχεται στην κουζίνα του και μας μαγειρεύει γεμιστά, μια ασυναγώνιστη σούπα αστακοκαραβίδας και αχινομακαρονάδα.

Ο απολογισμός; 80 απίθανες συνταγές με ντομάτα. Λερωθείτε υπεύθυνα!

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 13 Αυγούστου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT