Ακραίο συναυλιακό φαινόμενο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ακραίο συναυλιακό φαινόμενο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τέιλορ Σουίφτ δεν πρόκειται να ξεκουραστεί μέχρι το τέλος του 2024. Η διάσημη σταρ, ίσως η μεγαλύτερη περφόρμερ στον κόσμο σήμερα -τουλάχιστον για τους φανατικούς φαν της, τους swifties-, ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες μια ανεπανάληπτη περιοδεία, το The Eras Tour, η οποία θα διασχίσει 5 ηπείρους, και περιλαμβάνει 146 εμφανίσεις μέσα σε ενάμιση χρόνο. Κάθε συναυλία της διαρκεί τρεισήμιση ώρες, με την 33χρονη μουσικό να τραγουδάει, να χορεύει και να παρασύρει ένα κοινό σε συλλογική παράκρουση, προκαλώντας τέτοιο παροξυσμό που από τα ουρλιαχτά η φωνή της δεν ακούγεται. Όσοι παρευρέθηκαν στη συναυλία παραδέχονται πως η περφόρμανς της Σουίφτ ήταν από τις ωραιότερες στιγμές της ζωής τους. Όσοι τη θυμούνται, δηλαδή, καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα αμνησίας σε κάποιους φαν, που δεν έχουν καμία ανάμνηση από την εμπειρία, ενώ στην πόλη του Σικάγου έγινε σεισμός λόγω των κραδασμών από τα χοροπηδητά των φαν.

«Ήξερα ότι μου άρεσε η μουσική της, αλλά η συναυλία ήταν απίστευτη… Είμαι 52 ετών και δεν έχω ξαναζήσει τέτοια εμπειρία, ενώ έχω δει τους U2, τους REM, τον Sting, τους Grateful Dead και αμέτρητους άλλους», σχολιάζει, προσθέτοντας ότι έχει πάει σε ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και ποτέ της δεν έχει ακούσει κοινό να ουρλιάζει τόσο πολύ.

Το The Eras Tour ξεκίνησε στις 29 Μαρτίου 2023 στο Γκλέντεϊλ της Αριζόνα και θα ολοκληρωθεί στις 23 Νοεμβρίου 2024 στο Οντάριο, έχοντας περάσει από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Ασία. Το Ticketmaster «έπεσε» κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας προπώλησης στις ΗΠΑ –έσπασε κάθε ρεκόρ παγκοσμίως, καθώς εκείνη την ημέρα διατέθηκαν 2,4 εκατ., τα περισσότερα για έναν καλλιτέχνη σε μία μέρα–, ενώ δημιουργήθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο με τις μεταπωλήσεις των εισιτηρίων, η τιμή των οποίων ξεκινούσε από 79, αλλά έφτασε τα 90.000 δολάρια.

Έχει υπολογιστεί ότι η περιοδεία της Σουίφτ θα αποφέρει στην μεταπανδημική αμερικανική οικονομία έσοδα της τάξεως των 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η ίδια η καλλιτέχνης  αμείβεται με περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για κάθε εμφάνισή της.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 13 Αυγούστου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT