Αυτοψία στα κλασικά, καλτ στέκια της Αθήνας που μένουν ανοιχτά τον Αύγουστο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτοψία στα κλασικά, καλτ στέκια της Αθήνας που μένουν ανοιχτά τον Αύγουστο – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυριακή πριν από τον Δεκαπενταύγουστο. Οι δρόμοι του κέντρου είναι εντυπωσιακά άδειοι, με λίγες εξαιρέσεις: την Πανεπιστημίου στο ύψος της Βουκουρεστίου, καθώς τα αυτοκίνητα και τα τρόλεϊ στριμώχνονται εξαιτίας των έργων του «Μεγάλου Περιπάτου», τη Μητροπόλεως, φρακαρισμένη με τζιπ και ταξί από το ύψος της πλατείας Συντάγματος, και τις μη πεζοδρομημένες οδούς γύρω από την πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή. Καρφίτσα δεν πέφτει στα τραπέζια των ταβερνών. Βορειότερα, τα ρολά των επιχειρήσεων γύρω από την πλατεία Θεάτρου είναι κατεβασμένα.

Κάποιοι πιστεύουν ότι όποιος μένει τον Αύγουστο στην Αθήνα δεν έχει τι να κάνει. Άλλοι θεωρούν πως αυτή την εποχή η πρωτεύουσα είναι πολύ ωραία, επειδή οι κάτοικοί της έχουν εποικίσει για λίγες εβδομάδες τα νησιά των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού και –επιτέλους– μπορεί κανείς να βρει άδεια θέση πάρκινγκ σε δημοφιλείς γειτονιές του κέντρου της. Υπάρχουν και εκείνοι που λατρεύουν τα κινηματογραφικά κλισέ των Φτηνών τσιγάρων και θέλουν να βιώσουν λίγη από τη ρομαντική μαγεία μιας άδειας μεγαλούπολης.

Λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, η συντακτική ομάδα του «Κ» (που έμεινε πίσω) περπάτησε σε εμβληματικά σημεία συνάντησης και παραδοσιακά στέκια του κέντρου της πόλης. Από την πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι και το Σινέ Όασις στο Παγκράτι μέχρι την καντίνα στον Λυκαβηττό και τα μοντέρνα καφενεία των Πετραλώνων, καταγράφοντας το κλίμα και τις εικόνες μιας άδειας πρωτεύουσας, η οποία ωστόσο σφύζει από ζωή.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 20 Αυγούστου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT