Όπενχαιμερ: Μια ταινία πολλών μεγατόνων – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Όπενχαιμερ: Μια ταινία πολλών μεγατόνων – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Όπενχάιμερ, η πιο πολυαναμενόμενη ταινία της καλοκαιρινής σεζόν -μαζί με τη Μπάρμπι-χαρακτηρίζεται ήδη μια από τις καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα. Καταμεσής μιας περιόδου προβληματισμού για το μέλλον του σινεμά και δυστοπικών προβλέψεων για την επιβίωση των κινηματογράφων, ο Κρίστοφερ Νόλαν, ο δεξιοτέχνης ερατής της αγνής κινηματογραφικής τέχνης με τα χολιγουντιανά γιγάντια μπάτζετ, υπογράφει την πιο εκρηκτική ταινία της καριέρας του.

Γιατί όμως επέλεξε να διηγηθεί στη νέα του ταινία την ιστορία «του πατέρα της ατομικής βόμβας», Ρόμπερτ Όπενχάιμερ, τoυ –κατά τη γνώμη του Νόλαν- πιο σημαντικού επιστήμονα που έζησε ποτέ; «H ιστορία του Όπενχαιμερ άλλαξε τελείως τον κόσμο με έναν τρόπο που κανείς άλλος δεν τον έχει αλλάξει. Ο Οπενχάιμερ πρόσφερε στον κόσμο τη δυνατότητα να αυτοκαταστραφεί», λέει σε συνέντευξη που έδωσε ο Βρετανός σκηνοθέτης, όπου μιλάει για την προσωπική του ερμηνεία πάνω στην προσωπικότητα του Αμερικανού επιστήμονα.

Τέλος, λίγο πριν προβληθεί στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 24 Αυγούστου, το «Κ» συγκέντρωσε ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και trivia γύρω από την ταινία και δημοσιεύει έναν χωρίς σπόιλερ οδηγό για τα υπαρκτά πρόσωπα πίσω από τους ρόλους.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 20 Αυγούστου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT