Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Jeep Avenger, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Jeep Avenger, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς η Jeep θέλει να αποβάλει από πάνω της την εικόνα του πληθωρικού Αμερικανού κατασκευαστή, ενόψει μάλιστα της ηλεκτρικής μετεξέλιξής της, αποφάσισε να λανσάρει ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για το σκοπό αυτόν επέλεξε να κατέβει σε μια κατηγορία στην οποία μέχρι σήμερα δεν είχε εκπροσωπηθεί, στο κάτω άκρο δηλαδή των B-SUV, με το μήκος του αυτοκινήτου να ξεπερνά ελάχιστα τα 4 μ. Το αυτοκίνητο διαθέτει αναμφίβολα όλο το «πακέτο».

Ας ξεκινήσουμε από την εντυπωσιακή του όψη, η οποία τραβάει το βλέμμα, ιδίως στο χρυσαφί χρώμα του λανσαρίσματος, που διέθετε και το αυτοκίνητο της δοκιμής μας. Το μοντέρνο αμάξωμά του ενσωματώνει αποτελεσματικά όλα τα αναγνωριστικά στοιχεία ενός Jeep. Εμπρός δε θα μπορούσε να απουσιάζει η κλασική μάσκα με τις επτά γρίλιες, παρ’ ότι αυτές στην προκειμένη περίπτωση δεν υπηρετούν κάποιον λειτουργικό ρόλο, αφού η απαραίτητη ψύξη του ηλεκτροκινητήρα και της μπαταρίας πραγματοποιείται από τις εισαγωγές αέρα στο κάτω τμήμα του ρύγχους. Στο πλάι ξεχωρίζουν τα τονισμένα τραπεζοειδή τόξα των τροχών στα φουσκωμένα φτερά του αυτοκινήτου, ενώ στο πίσω μέρος το «Χ» από το χαρακτηριστικό νεύρο του κανίστρου που έφερε το στρατιωτικό Willys αναπαράγεται εδώ με έναν νέο, πρωτότυπο σχεδιασμό στα φώτα του αυτοκινήτου, και επαναλαμβάνεται ως διακοσμητικό μοτίβο στο εσωτερικό.

Μιας και αναφερθήκαμε στο θρυλικό Willys του 1941, το μήκος του οποίου δεν ξεπερνούσε τα 3,36 μ., αποτελεί τυπικά το μικρότερο μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας, όμως το Avenger, με μήκος 4,08 μ., παραμένει συμπαγές και κατά 17 εκ. πιο κοντό από το οικογενειακού χαρακτήρα Renegade, που τοποθετείται στο άνω άκρο των B-SUV.

*Διαβάστε περισσότερα για το νέο ηλεκτρικό Jeep Avenger στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT