Ιστορίες για τις ζωές των άλλων – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ιστορίες για τις ζωές των άλλων – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ως βιογράφος, πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να αφηγηθείς μια ιστορία είναι να το κάνεις μέσω ενός ανθρώπου. Το ίδιο ισχύει και για τα ηθικά ζητήματα. Ο καλύτερος τρόπος να τα εξερευνήσεις είναι μέσω ενός ανθρώπου. Θέλω να πω ότι αυτός είναι ο τρόπος που το κάνει η Βίβλος αλλά και ο Ομηρος. Αφηγείσαι την ιστορία ενός προσώπου και από αυτή την ιστορία μαθαίνεις τον κόσμο και αρχίζεις να αγωνίζεσαι με τα ηθικά ζητήματα. Για εμένα, η επανάσταση που θα φέρει στις επιστήμες της ζωής η επεξεργασία των γονιδίων είναι μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες της εποχής μας», λέει ο Γουόλτερ Αϊζακσον, ο διασημότερος βιογράφος στον κόσμο, ο οποίος μίλησε στο «Κ» για την τέχνη τού να αφηγείσαι τις ζωές των άλλων, για όσα τον γοήτευσαν στη νομπελίστρια βιολόγο Τζένιφερ Ντάουντνα στο τελευταίο του βιβλίο («Ο Κώδικας της ζωής») και όσα έμαθε δίπλα στον Ιλον Μασκ ετοιμάζοντας το επόμενο.

Εξασφαλίσαμε, επίσης, την αποκλειστική προδημοσίευση ενός αποσπάσματος από την επίσημη βιογραφία του Μασκ, η οποία κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο στις 12 Σεπτεμβρίου και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Το κεφάλαιο που διαβάσαμε και δημοσιεύουμε αφορά τα δύσκολα χρόνια του Μασκ στη Νότια Αφρική και τη δύσκολη σχέση του με τον πατέρα του, στοιχεία που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT