Το Ηράκλειο είναι… κουλ – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Το Ηράκλειο είναι… κουλ – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφία, χορός, βιβλία, vintage ρούχα, κόμικς, σκέιτ. Δίπλα στις παραδόσεις, στα μνημεία, στους μαυροντυμένους άνδρες και στις γυναίκες που αφηγούνται παλιές ιστορίες, το Ηράκλειο έχει νέους, ανήσυχους ανθρώπους με τη δική τους φλόγα. Οι Photo Sapiens ξεχωρίζουν ως μία από τις πιο δημιουργικές φωτογραφικές ομάδες της Ελλάδας, έχουν ανθρωποκεντρική ματιά και αντιμετωπίζουν την Κρήτη σαν καμβά για τις φωτογραφίσεις τους. Ο πολιτιστικός σύλλογος Tangoneón οργανώνει το δικό του ετήσιο φεστιβάλ αργεντίνικου τάνγκο, σε μυσταγωγικό κλίμα, με δυνατή μουσική και απαλά φώτα. Τα μέλη της Λέσχης Βιβλίου Ηρακλείου συναντιούνται το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα για να συζητήσουν ένα βιβλίο που διάβασαν, από το «Μαγικό Βουνό» μέχρι τον «Καπετάν Μιχάλη». Το Flying Circus, το μοναδικό κατάστημα vintage ρούχων στην πόλη, φέρνει κομμάτια από Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, t-shirts και μάλλινα, κιμονό, φορέματα και πέδιλα. Το φεστιβάλ Cretan Comic Con, που διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2019, έβαλε το Ηράκλειο στον χάρτη των κόμικς, ενώ η ερασιτεχνική σχολή χορού Sikinnis μεταδίδει την αγάπη της για τον χορό και το θέατρο σε μαθητές ηλικίας από 6 μέχρι 70 ετών. 

Διαβάστε περισσότερα για τους ανήσυχους και δημιουργικούς ανθρώπους του Ηρακλείου στη συλλεκτική έκδοση «Οι Τόποι Μας – Ηράκλειο», που κυκλοφορεί την Κυριακή 17/9 με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT