Ο Πιέρο Λισόνι μισεί τα έργα του – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ο Πιέρο Λισόνι μισεί τα έργα του – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ο ευφυής Ιταλός ντιζάινερ και αρχιτέκτονας, Πιέρο Λισόνι, ήρθε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα, για τον εορτασμό της συνεργασίας του ιταλικού brand B&B Italia με την εταιρεία Δελούδης, που φέτος κλείνει τα 50 χρόνια, και βρήκαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε για λίγο στον υπέροχο κόσμο του.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Πιέρο Λισόνι είναι κάτι σαν ποπ σταρ στον χώρο του ντιζάιν – αν και ο ίδιος, όπως θα μου πει παρακάτω, θεωρεί ότι η λέξη «ντιζάιν» έχει χάσει πλέον την αξία της. Μπορείς να αναγνωρίσεις την αισθητική του, μίνιμαλ, ανθρώπινη και επιβλητική, σε δεκάδες ετερόκλητες δουλειές του στον κόσμο. Από το ξενοδοχείο Mamilla στην Ιερουσαλήμ, που μετά την ανακαίνισή του στέκει σύγχρονο και όμως σε ισορροπία με τον ιστορικό τόπο που το περιβάλλει, και το Ritz-Carlton Residences στο Μαιάμι, μέχρι τη διαβόητη καρέκλα Lizz που σχεδίασε για την εταιρεία Kartell στις αρχές των ’00s, επαναπροσδιορίζοντας την αισθητική των επίπλων, και βέβαια την πολυθρόνα Husk που υπέγραψε λίγο μετά για την B&B Italia και η οποία αποτελεί μέχρι σήμερα ένα από τα πιο φιλικά, όμορφα και δημοφιλή κομμάτια που έχουν δημιουργηθεί ποτέ στον χώρο του επίπλου. Ο ευφυής και λίγο αιρετικός Ιταλός ντιζάινερ και αρχιτέκτονας ήρθε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα για να γιορτάσει την 50ετή συνεργασία του με το ιταλικό brand B&B Italia, που στη χώρα μας εκπροσωπείται από την εταιρεία Δελούδης, και βρήκαμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε για λίγο στον υπέροχο κόσμο του.

Του ζητήσαμε να επιλέξει μια από τις δουλειές του που ξεχωρίζει. «Δεν μπορώ να απαντήσω σ’ αυτό, γιατί δεν μου αρέσει κανένα έργο που έχω δημιουργήσει. Τα μισώ όλα. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάθε φορά που ολοκληρώνω ένα πρότζεκτ, νιώθω ότι θα έπρεπε να το καταστρέψω και να ξεκινήσω από την αρχή. Αυτό είναι το προσωπικό μου πρόβλημα, η ανασφάλειά μου. Ξέρω ότι η δουλειά μου αρέσει σε πολλούς ανθρώπους, αλλά όχι σ’ εμένα. Ας συμφωνήσουμε ότι ποτέ δεν σχεδιάζω κάτι που είναι εντελώς λάθος και ποτέ κάτι που είναι τέλειο. Ο μόνος λόγος που είμαι περήφανος για τη δουλειά μου είναι γιατί κάθε έργο μου είναι απολύτως ειλικρινές».

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 1 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT