Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι οικοδέσποινες των Αθηνών. Αυτόν τον μήνα ο «Γαστρονόμος» αναζητά τα ίχνη της αστικής μας κουζίνας μέσα στις κατσαρόλες επτά γυναικών που φημίζονται για τα τραπέζια τους και έχουν ανάγει τα καλέσματα σε αληθινή τέχνη. Τι μαγειρεύουν; Ποιους καλούν; Πώς σκηνοθετούν την τέλεια βραδιά;

Και στο «Κ» αυτής της Κυριακής, υποδεχόμαστε στον τερματισμό τον Βέλγο υπεραθλητής Ματιέ Μπόνε, ο οποίος έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ κολυμπώντας ασταμάτητα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες στον Κορινθιακό Κόλπο. Ακόμα, Βίβα Λας Βέγκας! Μια γιγάντια σφαίρα και επενδύσεις δισ. δολαρίων που αλλάζουν για μία ακόμα φορά τη φυσιογνωμία της πόλης.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Γαστρονόμος Οκτωβρίου: Οι Οικοδέσποινες των Αθηνών – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Επτά Αθηναίες ανοίγουν το σπίτι τους και μας κάνουν το τραπέζι. Ένα τεύχος φόρος τιμής στην αστική μας παράδοση και στην έννοια της φιλοξενίας. 

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-1

Τι μας ωθεί να καλούμε κόσμο στο σπίτι; Γιατί μπαίνουμε στη διαδικασία να μαγειρεύουμε για έξι, οκτώ, δέκα ή και για περισσότερα άτομα; Γιατί κάποια τραπέζια και κάποια καλέσματα εντυπώνονται στη μνήμη μας και τα θυμόμαστε για καιρό; Είναι κάποιο ταλέντο ή μια επίκτητη γνώση η τέχνη της οικοδέσποινας; 

Αυτόν τον μήνα ο «Γαστρονόμος» αναζητά τα ίχνη της αστικής μας κουζίνας μέσα στις κατσαρόλες επτά γυναικών που φημίζονται για τα τραπέζια τους και οι οποίες έχουν ανάγει τα καλέσματα σε αληθινή τέχνη. Τι μαγειρεύουν; Ποιους καλούν; Πώς σκηνοθετούν την τέλεια βραδιά; 

Τρυπώνουμε σε επτά αληθινά dinner parties, καθόμαστε στο τραπέζι ανάμεσα στους καλεσμένους, ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην κουζίνα όπου συντελείται η μαγική προετοιμασία και ξεσηκώνουμε όλα τα μυστικά της φιλοξενίας, της παράθεσης δείπνου και της κατάστρωσης ενός σωστού μενού. Και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία συγκεντρώνουμε συνταγές-έκπληξη βγαλμένες από παλιά τετράδια συνταγών, συνταγές που περνούν από γενιά σε γενιά και που ιχνογραφούν μια αστική ελληνική κουζίνα η οποία συνδυάζει τις αγροτικές καταβολές της χωρίς να αρνείται τις κοσμοπολίτικες επιρροές. 7 δείπνα, 7 μοναδικές εμπειρίες…

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή»

Το απίθανο ρεκόρ στον Κορινθιακό – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-2

Κολυμπώντας ασταμάτητα για τρεις μέρες και τρεις νύχτες, ο Βέλγος υπεραθλητής Ματιέ Μπόνε έσπασε το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ στα νερά του Κορινθιακού Κόλπου. Το «Κ» τον υποδέχθηκε στον τερματισμό.

Ένας περίπατος στην Καισαριανή, μια γειτονιά -με όλη τη σημασία της λέξης- που διατηρεί τον ιστορικό της χαρακτήρα, απορροφώντας με τον δικό της ρυθμό το στεγαστικό πρόβλημα της πρωτεύουσας, εν αναμονή της σύνδεσής της με το μετρό. 

Δύο χρόνια μετά την κατάργησή τους, τα πλαστικά καλαμάκια ζουν και βασιλεύουν. Γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος; Πόσο καταστροφικά είναι για το περιβάλλον; Και τι εναλλακτική υπάρχει;  

Μια συνέντευξη με τον μεγάλο Καταλανό συγγραφέα Ενρίκε Βίλα Μάτας και συγχρόνως ένας φόρος τιμής στον άνθρωπο που αγαπάει τη λογοτεχνία περισσότερο από τον καθένα.

Βίβα Λας Βέγκας! Μια γιγάντια σφαίρα, υπερσύγχρονα γήπεδα, πίστα για Φόρμουλα 1, επενδύσεις δισ. δολαρίων που αλλάζουν για μία ακόμα φορά τη φυσιογνωμία της πόλης στη μέση της ερήμου.

Την προηγούμενη εβδομάδα ένας οδηγός έβαλε στοίχημα 500 ευρώ ότι δεν θα μπορούσε να παρκάρει σε ένα στενό δρομάκι. Η Ιωάννα Ασημακοπούλου, δημιουργός τού Είμαι η Τζο μετέτρεψε τον σεξισμό και τα στερεότυπα σε τηλεοπτική σειρά, κέρδισε το στοίχημα και προσπαθεί να μη χωράει σε καλούπια.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT