Κ Υγεία & Φάρμακο: Το μεγάλο στοίχημα της Υγείας – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Κ Υγεία & Φάρμακο: Το μεγάλο στοίχημα της Υγείας – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτή θα είναι η τετραετία της Υγείας» προαναγγέλει στην ειδική έκδοση της «Κ» Υγεία & Φάρμακο ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος μοιράζεται τα σχέδιά του για τη δημιουργία ενός νέου ΕΣΥ, εξαγγέλλοντας προσλήψεις 10.000 ατόμων στους τομείς της υγείας, αναβάθμιση κτιριακών υποδομών, οικονομικά κίνητρα για την παραμονή των γιατρών στο ΕΣΥ, προώθηση της ψηφιακής υγείας και μέριμνα για την εξασφάλιση επάρκειας στην αγορά του φαρμάκου.

Το μέλλον της υγείας περνά όμως και από την εισαγωγή των τεχνολογικών καινοτομιών στις δομές υγείας και στις ιατρικές πράξεις. Η ψηφιακή υγεία και η τηλεϊατρική στην Ελλάδα σκοντάφτουν σε δυσλειτουργίες και απαιτούν αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου. Την ίδια στιγμή κερδίζει έδαφος η τεχνολογία τρισδιάστατης απεικόνισης ανθρώπινων οργάνων, με πρωτοπόρες ελληνικές εταιρείες που αντιστέκονται στο brain drain. Ταυτόχρονα βέβαια, πολλές ακόμη νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο των βιοεπιστημών στη χώρα μας αναζητούν το μέλλον τους στο εξωτερικό.

Το ΕΣΥ συμπλήρωσε 40 χρόνια λειτουργίας. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ακαδημαϊκοί και ειδικοί καταθέτουν προτάσεις για την αναμόρφωση του συστήματος προς όφελος των πολιτών, αναζητώντας τρόπους εξυγίανσης και εξορθολογισμού της λειτουργίας του.

Η αγορά του 1 δισ. ευρώ: Ο κλάδος των ιατροτεχνολογικών προϊόντων βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια λόγω των διαρκών αναγκών για αποτελεσματικότερη διαχείριση στους τομείς θεραπείας και διάγνωσης και των σημαντικών τεχνολογικών εξελίξεων.

Οι ελλείψεις στα φάρμακα, η απαγόρευση των εξαγωγών για την ικανοποίηση της εγχώριας ζήτησης, η καθυστέρηση στην έλευση στην Ελλάδα νέων πρωτοποριακών σκευασμάτων και θεραπειών, οι υποχρεωτικές επιστροφές με τις οποίες επιβαρύνονται οι φαρμακευτικές, αλλά και οι επενδύσεις σε κλινικές δοκιμές και Έρευνα & Ανάπτυξη απασχολούν τους εκπροσώπους του οικοσυστήματος του φαρμάκου, που καταθέτουν προτάσεις, απόψεις και προβληματισμούς.

Η ειδική έκδοση «Κ Υγεία & Φάρμακο» κυκλοφορεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT