Απόγευμα με τον Τζάγκερ – Στο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Απόγευμα με τον Τζάγκερ – Στο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πώς είσαι;» μου λέει ο Τζάγκερ, μια αδύνατη σιλουέτα με πολύχρωμο πουκάμισο, στενό μαύρο παντελόνι και γυαλιστερά, καινούργια αθλητικά παπούτσια. Τούφες από καστανόξανθα μαλλιά πέφτουν πάνω στο 80χρονο πρόσωπό του, το οποίο με κάποιον τρόπο καταφέρνει να φαίνεται ταυτόχρονα νεανικό και γερασμένο. Μπορεί να έχει τις βαθιές ρυτίδες που θα περίμενε κανείς από έναν άνδρα στην ηλικία του, όμως την ίδια στιγμή τον συνοδεύει ένα σκανταλιάρικο, σπινθηροβόλο πνεύμα αντιδραστικότητας που καθιστά αδύνατο να τον φανταστεί κανείς να γκρινιάζει, για παράδειγμα, για το ότι τα εστιατόρια στις μέρες μας παίζουν πολύ δυνατά μουσική. Όταν είσαι ο τραγουδιστής του καλύτερου ροκ εν ρολ συγκροτήματος στον κόσμο, για να μην αναφέρω ότι έχεις ένα επτάχρονο πιστό αντίγραφο (τον γιο του Ντέβερο με την πρώην μπαλαρίνα και νυν συγγραφέα σύντροφό του, Μέλανι Χάμρικ), το να αποσυρθείς από την ενεργό δράση απλώς δεν είναι επιλογή. 

Ο Τζάγκερ είναι διάσημος για το ότι δεν ασχολείται με το παρελθόν: «Αρκετά με όλες αυτές τις ανοησίες περί νοσταλγίας!» θα μου επαναλάβει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του σαββατιάτικου απογεύματος που περάσαμε στο περίτεχνα διακοσμημένο σπίτι του στο Χάμερσμιθ στο δυτικό Λονδίνο, πάνω στο ποτάμι. Ο λόγος που συναντηθήκαμε, σε ένα από τα δωμάτια με την ξύλινη επένδυση, είναι ότι οι Ρόλινγκ Στόουνς κυκλοφορούν καινούργιο άλμπουμ, το πρώτο τους με πρωτότυπο υλικό μετά το A Bigger Bang του 2005. Το Hackney Diamonds είναι το καλύτερο άλμπουμ των Στόουνς μετά το Some Girls του 1978, με το οποίο κιόλας μοιράζεται ένα αιχμηρό, πανκ πνεύμα, ίσως επειδή και τα δύο ηχογραφήθηκαν με τον ίδιο τρόπο: γρήγορα.

Μια απολαυστική συζήτηση του φρόντμαν των Στόουνς με τον Γουίλ Χότζγκινσον σχετικά με τα πάντα: τις πρώτες μέρες των Ρόλινγκ Στόουνς, το διαμέρισμα όπου συγκατοικούσε με τον Κιθ Ρίτσαρντς, εκείνη την νύχτα που τους συνέλαβαν για ναρκωτικά, τους Μπιτλς αλλά και την ηχογράφηση του τελευταίου τους άλμπουμ με τη βοήθεια του Πολ Μακάρτνεϊ, της Lady Gaga και του Έλτον Τζον.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT