Η Sofia Coppola στη Vogue Greece Νοεμβρίου – Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Η Sofia Coppola στη Vogue Greece Νοεμβρίου – Σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Vogue Greece Νοεμβρίου που κυκλοφορεί σήμερα με την Καθημερινή, εξερευνά την δύναμη του σινεμά να μας ανοίγει ορίζοντες και φιλοξενεί κορυφαίους δημιουργούς της μεγάλης οθόνης. Ανάμεσά τους και η σκηνοθέτις Sofia Coppola που επιστρέφει με την Priscilla: την ιστορία της έφηβης που ενηλικιώθηκε στη σκιά του «βασιλιά» Elvis, από τη δική της οπτική γωνία. «Με ενδιαφέρει να εξερευνώ τις γυναικείες εμπειρίες, τη δική τους οπτική. Και η περίπτωση της Priscilla έχει ενδιαφέρον, γιατί είναι μια τεράστια φιγούρα της κουλτούρας μας και δεν ξέρουμε πολλά γι’ αυτήν. Ήθελα να ακούσω την ιστορία της», εξηγεί.

Η ίδια άλλωστε κατάφερε να συνδεθεί με την Priscilla, καθώς ο πατέρας της Francis Ford Coppola γύρισε τον Νονό –μία από τις διασημότερες ταινίες όλων των εποχών– ένα χρόνο πριν γεννηθεί εκείνη. Στο ξεκίνημα της καριέρας της, θυμάται ότι ένιωθε πως έπρεπε να δίνει διαρκώς εξετάσεις. «Υπήρχαν τόσο πολλές ερωτήσεις για το αν με βοήθησαν ο πατέρας μου ή ο σύζυγός μου. Αλλά όχι πια. Είναι ωραίο που μπορώ να μιλήσω σε περισσότερες γυναίκες σκηνοθέτες σήμερα, είμαστε πιο πολλές, χαίρομαι όταν τις γνωρίζω. Κάποτε ήμουν πιο μόνη». «Μπορώ να φανταστώ πώς είναι ένα νέο παιδί σε ένα σχολείο όπου δεν ξέρει κανέναν – άλλαζα συχνά σχολεία. Προσπαθούσα να συνδεθώ, λοιπόν, με την Priscilla σε ανθρώπινο επίπεδο, μιλώντας μαζί της και μαθαίνοντας λεπτομέρειες για τη ζωή της».

Μη χάσετε τη Vogue Greece Νοεμβρίου που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT