Οδηγούμε στη Δανία το νέο Toyota C-HR, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε στη Δανία το νέο Toyota C-HR, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θα έλεγε κάποιος πως ένα αυτοκίνητο σαν το Toyota C-HR δύσκολα θα μπορούσε να εξελιχθεί. Προς αποφυγήν παρεξήγησης, η εξέλιξη έχει να κάνει αποκλειστικά με την αισθητική του. Ήδη από το 2016, που εμφανίστηκε, το μεσαίο ιαπωνικό SUV προκάλεσε τεράστια αίσθηση, καθώς για πρώτη φορά αυτοκίνητο της Toyota ήταν τόσο… προκλητικά μοντέρνο. Έως τότε ήταν λες και το μόνο που είχε σημασία για το εργοστάσιο ήταν η αξιοπιστία των μοντέλων του. Με το C-HR όχι απλώς είδαν τον κόσμο αλλιώς, αλλά πέτυχαν να παρασύρουν στο στυλ τους και άλλους κατασκευαστές, που με τον καιρό εφάρμοσαν το κουπέ σχήμα σε δικά τους SUV. Ακόμα σημαντικότερο, πέτυχαν να κερδίσουν την εκτίμηση των αγοραστών και για την εμφάνιση των αυτοκινήτων τους, αφού περισσότεροι από τους μισούς ανέφεραν το στυλ του αυτοκινήτου ως τον κύριο λόγο για την αγορά του.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, τo C-HR δέχθηκε ένα διακριτικό facelift, όχι τόσο γιατί συνέτρεχε λόγος, αλλά γιατί πρόκειται για πρακτική καθιερωμένη στην αυτοκίνηση. Στην πραγματικότητα, το «παλιό» μοντέλο, ακόμα και σήμερα δείχνει πολύ μπροστά από ολοκαίνουργιους ανταγωνιστές, οπότε το γεγονός ότι ο αντικαταστάτης του είναι τόσο σημαντικά ανασχεδιασμένος μας κάνει να αναρωτιόμαστε, πρώτον, για το πόσο απελευθερωμένοι είναι οι σχεδιαστές της Toyota και, δεύτερον, για το πώς πιθανότατα θα είναι τα κουπέ SUV σε περίπου έξι χρόνια…

Γεγονός, παρ’ όλα αυτά, είναι πως, εκτός από την τεράστια μερίδα κοινού που στοιβάζεται σε λίστες αναμονής για ένα C-HR, υπάρχουν και οι παραδοσιακοί, που δεν μπορούν να «χωνέψουν» τόση προοδευτικότητα σε ένα Toyota. Αυτοί σήμερα αναμένεται να τρομάξουν ακόμα πιο πολύ, καθώς το νέο μοντέλο είναι ό,τι πιο φουτουριστικό έχει περάσει το κατώφλι του εργοστασίου.

*Διαβάστε περισσότερα για το νέο Toyota CHR στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT