Κινούμαστε στο κέντρο της Αθήνας με το ηλεκτρικό Microlino, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Κινούμαστε στο κέντρο της Αθήνας με το ηλεκτρικό Microlino, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθώς οι μεγαλουπόλεις ασφυκτιούν και αναζητούν ένα βιώσιμο μοντέλο στον τομέα των Μεταφορών, η ηλεκτροκίνηση θα ενθαρρύνεται ολοένα και περισσότερο. Ειδικά για τις μικρότερες αποστάσεις, η μικροκινητικότητα θα υποκαταστήσει σε μεγάλο βαθμό το παραδοσιακό τετράτροχο, με ατού πολλές φορές την πρόσβαση σε περιοχές των πόλεων απαγορευμένες για την υπόλοιπη κυκλοφορία. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που τα τελευταία χρόνια τα nanocars ή microcars κερδίζουν έδαφος, παρά τη σχετικά υψηλή τιμή τους, κάτι όμως που εν πολλοίς αντισταθμίζεται από το εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό τους κόστος.

Το Microlino, το οποίο αποτελεί ένα από τα πλέον ολοκληρωμένα οχήματα της συγκεκριμένης κατηγορίας, διαθέτει όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν τη χρήση των microcars, αλλά συνάμα αποτελεί ένα εντυπωσιακό γκάτζετ. Με μοναδικό ντιζάιν και ψαγμένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, καθιστά τη μετακίνηση μια διασκεδαστική εμπειρία, παρά έναν κατά συνθήκη συμβιβασμό. Εννοείται πως παρέα με το όμορφο αυτό περιτύλιγμα έρχεται και μια premium τιμή. Οποιαδήποτε, όμως, σύγκριση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο δεν έχει νόημα για εκείνον που θα δει τι του προσφέρει το Microlino. Άλλωστε, το σλόγκαν της εταιρείας (πείτε το και δήλωση αποποίησης ευθύνης…) το καθιστά ξεκάθαρο: «This is not a car»!

Η είσοδος στην καμπίνα του Microlino πραγματοποιείται από τη μοναδική πόρτα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου με μηχανισμό «soft close», που ουσιαστικά δε χρειάζεται δύναμη για να την κλείσεις. Σε σχέση με την αρχική έκδοση του μοντέλου, το τιμόνι πλέον, αντί να αρθρώνει μαζί με την πόρτα, είναι σταθερό, για να μπορείς να πιάνεσαι, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα μεγαλύτερο άνοιγμα. Οι εμπρός κολόνες είναι λεπτότερες, προσφέροντας καλύτερη ορατότητα προς τα έξω, ενώ οι πλαϊνοί καθρέφτες είναι έξυπνα ενσωματωμένοι στο πίσω μέρος των προβολέων.

*Διαβάστε περισσότερα για το Microlino στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT