Οδηγούμε την BMW M2 στην πίστα των Σερρών, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγούμε την BMW M2 στην πίστα των Σερρών, αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που διοργανώθηκε από την BMW στη Β. Ελλάδα, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε μοναδικά μοντέλα «Μ» στην πίστα, σε όμορφες επαρχιακές διαδρομές, αλλά και σε ειδικές οδηγικές ασκήσεις. Από μια τέτοια εκδήλωση δε θα μπορούσαν να λείψουν και οι δίτροχες κατασκευές της εταιρείας, ενώ υπήρχε και το ανάλογο «κερασάκι», το οποίο δεν ήταν άλλο από τους Red Bull Driftbrothers. Το θέαμα της τερατώδους και εκκωφαντικής αγωνιστικής Μ4 των 1.040 ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό και… καπνισμένο(!). Η συγκεκριμένη εκδήλωση περιλάμβανε την οδήγηση πέντε μοναδικών αυτοκινήτων της BMW M, όπως την ΧΜ, την Μ3 xDrive Sedan και Touring, την Μ4 Coupe, αλλά και την αναμφισβήτητη πρωταγωνίστρια της όλης εκδήλωσης, που δεν ήταν άλλη από τη νέα Μ2, την τελευταία μη εξηλεκτρισμένη δημιουργία του M Division, το οποίο γιόρτασε τα 50ά του γενέθλια τη χρονιά που μας πέρασε.

Η Μ2 δεν είναι πια φτωχός συγγενής των μοντέλων «Μ», αφού στην ουσία έχουμε να κάνουμε με μια Μ4, από την οποία έχουν αφαιρεθεί 214 χλστ. από το συνολικό μήκος και 110 χλστ. από το μεταξόνιο, ενώ είναι χτισμένη στην πλατφόρμα Cluster Architecture της εταιρείας, όπως δηλαδή όλα τα μεγάλα μοντέλα της εταιρείας. Κάτω από το καπό βρίσκεται ο biturbo 3λιτρος 6κύλινδρος των 460 ίππων, με τη ροπή των 550 Nm να περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων (προαιρετικά χρεώνεται πια το χειροκίνητο των 6 σχέσεων!) και του ενεργού μπλοκέ διαφορικού Active M Differential, με ποσοστό εμπλοκής έως και 100%, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

*Διαβάστε περισσότερα για την απολαυστική εμπειρία στην πίστα των Σερρών, στο τεύχος Νοεμβρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT