Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «ΕΚΕ 2023», «Οδηγός Ασφάλισης», ειδικό ένθετο «Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «ΕΚΕ 2023», «Οδηγός Ασφάλισης», ειδικό ένθετο «Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά», «Κ»

5' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού τρώει ο Γαστρονόμος; Από καλτ ταβέρνες μέχρι κυριλέ εστιατόρια και από τυροπιτάδικα μέχρι μοντέρνους φούρνους, αυτά είναι τα 100 μαγαζιά που αγαπάμε στην Αθήνα τώρα. Μαζί «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2023», η ειδική εξαμηνιαία έκδοση αφιερωμένη στο ESG, το τρίπτυχο επιτυχίας των επιχειρήσεων και η ειδική έκδοση «Οδηγός Ασφάλισης», που χαρτογραφεί τις προκλήσεις που φέρνει το μέλλον, φυσικές καταστροφές, κυβερνοεπιθέσεις, ανασφάλιστα οχήματα κ.ά.

Ακόμα βρείτε το ένθετο «Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά», ένα αφιέρωμα της Καθημερινής με αφορμή τη συμπλήρωση μισού αιώνα από τον Νοέμβριο του ‘73.
Το αποτύπωμα της εξέγερσης στην πολιτική, τις τέχνες, την εκπαίδευση. Πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών κάνουν τον απολογισμό της γενιάς τους. Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, ιστορίες διακόσμησης και αρχιτεκτονικής. Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να σχεδιάσει μια πολυκατοικία; Μπορεί να αξιοποιηθεί ο παλιός μπουφές της γιαγιάς ή ένα σκαμπό που βρήκαμε στον δρόμο;

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Στον Γαστρονόμο Νοεμβρίου: Ένας οδηγός γεύσης για την Αθήνα – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Πού τρώει ο Γαστρονόμος; Από καλτ ταβέρνες μέχρι κυριλέ εστιατόρια και από τυροπιτάδικα μέχρι μοντέρνους φούρνους, αυτά είναι τα 100 μαγαζιά που αγαπάμε στην Αθήνα τώρα.

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «ΕΚΕ 2023», «Οδηγός Ασφάλισης», ειδικό ένθετο «Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά», «Κ»-1

Στο τεύχος Νοεμβρίου του «Γαστρονόμου» συγκεντρώνουμε τα 100 αγαπημένα μας μαγαζιά για όλο το 24ωρο. Ένας οδηγός πόλης που δοξάζει την Αθήνα και τα στέκια της! 

Τι τρώμε για πρωινό;

Πού θα βρούμε την καλύτερη τυρόπιτα;

Αξίζει να ταξιδέψουμε μέχρι τη Νέα Ιωνία μόνο και μόνο για να δοκιμάσουμε ένα πεϊνιρλί;

Ποια ταβέρνα έχει τους καλύτερους λαχανοντολμάδες;

Σε ποια κυριλέ εστιατόρια μάς αρέσει να βγαίνουμε και πού θα δίναμε τα δικά μας αστέρια;

Ποια είναι τα μπαρ-καταφύγιά μας;

Και πού θα βρούμε να φάμε τις μικρές ώρες;

Σε αυτό το τεύχος γιορτάζουμε την πόλη μας. Θυμόμαστε και θυμίζουμε τις όμορφες γωνιές της. Τα διαχρονικά και αγαπημένα στέκια της. Λέμε ένα «μπράβο» κι ένα «ευχαριστώ» στους ανθρώπους της εστίασης που κάνουν τη δουλειά τους με πάθος και συνέπεια και σκιαγραφούμε τη φυσιογνωμία της πόλης μας. Το dna της γεύσης της.

Στον Γαστρονόμο που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή»

ESG: Το τρίπτυχο επιτυχίας των επιχειρήσεων – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «ΕΚΕ 2023», «Οδηγός Ασφάλισης», ειδικό ένθετο «Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά», «Κ»-2

Είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις η υιοθέτηση στρατηγικών ESG, δηλαδή για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και την Εταιρική Διακυβέρνηση; Η απάντηση είναι καταφατική, εάν ληφθούν υπόψη τα πολυάριθμα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την ενδυνάμωση όχι μόνο της αξιακής βάσης των επιχειρήσεων, αλλά και των οικονομικών αποτελεσμάτων τους.

Έρευνες καταδεικνύουν ότι οι ισχυρές επιδόσεις στον τομέα του ESG αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία με ανθηρά οικονομικά μεγέθη. Επιχειρήσεις που διαθέτουν ολοκληρωμένη στρατηγική συμπερίληψης και υπευθυνότητας τείνουν να εξασφαλίζουν ευκολότερα χρηματοδότηση. Και διαθέτουν αποτελεσματικότερη στρατηγική διαχείρισης ρίσκου διότι είναι σε θέση να προσδιορίζουν αρτιότερα τυχόν περιβαλλοντικούς και κοινωνικούς κινδύνους.

Η στρατηγική υπευθυνότητας αποτελεί κι ένα ανεκτίμητης αξίας εργαλείο οικοδόμησης και διατήρησης της καλής φήμης. Ενα ισχυρό brand δεν είναι μόνο συνώνυμο της προσέλκυσης ταλαντούχων εργαζομένων που αναζητούν εταιρείες με υπολογίσιμο αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον. «Μαγνητίζει» και καταναλωτές που αναζητούν προϊόντα συνδεδεμένα με αξίες. Ποιοι θα αμφισβητούσαν ότι τα κριτήρια ESG, υπό τον όρο ότι δεν χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών, είναι το τρίπτυχο της επιχειρηματικής επιτυχίας;

«Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2023» κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Οδηγός Ασφάλισης: Ασφαλίζοντας το μέλλον – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «ΕΚΕ 2023», «Οδηγός Ασφάλισης», ειδικό ένθετο «Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά», «Κ»-3

10 χρόνια που άλλαξαν την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Τα νέα εποπτικά οργανα και οι κανονισμοί, οι εξαγορές των 1,7 δισ. και η συνολική παραγωγή που έφτασε τα 4,8 δισ. Ποιοι είναι οι ηγέτες της ασφαλιστικής αγοράς και τα hard figures του κλάδου.

Κλιματική αλλαγή: Ποιες είναι οι συνέπειες του μεγάλου «κενού» στη θωράκιση των πολιτών  από ακραία καιρικά φαινόμενα και σεισμούς στην Ελλάδα. Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τις κατοικίες, τα σπίτια και την περιουσία μας. Πώς εξασφαλίζουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεών μας ή την γρήγορη αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών.

Κυβερνοέγκλημα: Τα 10,5 τρισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει το 2025 το κόστος των κυβερνοεπιθέσεων, το οποίο για το 2021 υπολογίζεται σε 6 τρισ. δολάρια. Πόσο ασφαλείς είμαστε απέναντι στις διαδικτυακές απάτες; Πώς χτίζονται τα τείχη προστασίας απέναντι στους χάκερ; Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστες απέναντι στο διαδικτυακό έγκλημα;

Υγεία: Ένας στους δέκα Έλληνες καλύπτει από την τσέπη του δαπάνες για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη. Πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες να εξοικονομήσουν 5,5 δισ. ευρώ για δαπάνες υγείας.

500.000 ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Ποιοι είναι οι πρωταθλητές νομοί και οι πιο «ζημιάρηδες» οδηγοί και ποια τα νέα εργαλεία ελέγχουν και εντοπισμού των παραβατών.

Στα 110 εκατ. ευρώ φτάνει ετησίως το κόστος της ασφαλιστικής απάτης. Ποιες μορφές παίρνει, ποια είναι τα θύματά της, πώς επηρεάζει τους ασφαλισμένους και τα ασφάλιστρα και ποια τεχνολογικά εργαλεία βοηθούν στον εντοπισμό της.

Υπουργοί, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων και της αγοράς και ειδικοί αναλυτές κάνουν εκτιμήσεις για το σήμερα, προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες της υποασφάλισης των Ελλήνων και καταθέτουν προτάσεις για την αλλαγή του τοπίου. Μια ειδική έκδοση της Καθημερινής, σε συνεργασία με το Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ, που εξερευνά το τοπίο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και χαρτογραφεί τις προκλήσεις που φέρνει το μέλλον.

Η ειδική έκδοση «Οδηγός Ασφάλισης» κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Πώς ζούμε: ιστορίες διακόσμησης και αρχιτεκτονικής – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «ΕΚΕ 2023», «Οδηγός Ασφάλισης», ειδικό ένθετο «Πολυτεχνείο, 50 χρόνια μετά», «Κ»-4

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να σχεδιάσει μια πολυκατοικία; Ναι, υπάρχει μια κοντά στην πλατεία του Χαλανδρίου και οι αρχιτέκτονες που βρίσκονται πίσω από αυτό το εγχείρημα μας μίλησαν για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το «μυαλό» της ΑΙ σ’ αυτή τη νέα σχεδιαστική διαδικασία.

Μια αρχιτεκτονική τάση με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας επιβάλλει την επανάχρηση υλικών και την αναδιαμόρφωση αντί της κατεδάφισης. Το «Κ» μίλησε με γραφεία από το εξωτερικό και παρατήρησε τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα. 

Το όνομα του Ίνγκβαρ Κάμπραντ δεν λέει πολλά στον περισσότερο κόσμο, όμως η ιδέα που είχε πριν από 80 χρόνια άλλαξε τη σχέση μας με τα έπιπλα και, ως ένα σημείο, τον τρόπο που ζούμε. Αυτή είναι η ιστορία του κυρίου ΙΚΕΑ.

Μπορεί να αξιοποιηθεί ο παλιός μπουφές της γιαγιάς; Η καρέκλα στην οποία καθόταν ο παππούς μας; Ένα σκαμπό που βρήκαμε στον δρόμο; Παρακολουθήσαμε ένα σεμινάριο στο Παγκράτι για το πώς να δίνουμε νέα ζωή σε παλιά έπιπλα.   

Ο Βραζιλιανορώσος εικαστικός-σταρ Φίοντορ Πάβλοφ Αντρέγιεβιτς δημιούργησε μια σειρά από παράξενα έπιπλα για το Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου – τα ονόμασε «αντιέπιπλα» και μας εξήγησε γιατί.

Από το σπίτι της στην Τοσκάνη, ένα οίκημα του 11ου αιώνα, αλλά με το μυαλό σε τόπους, γεύσεις και εικόνες, η βραβευμένη συγγραφέας με τις ελληνικές ρίζες Τέσα Κίρος μάς μιλάει για όλες τις συνταγές που χώρεσαν στο καινούργιο της βιβλίο.

Playroom: πολυτέλεια ή ανάγκη; Ευχάριστα χρώματα, ζεστός φωτισμός, ευφάνταστες λύσεις και ένας χώρος αποκλειστικά και μόνο για παιχνίδι. Ακούγεται ιδανικό, αλλά πόσο ρεαλιστικό είναι για το μέσο ελληνικό σπίτι; 

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT