Οδηγός Ασφάλισης: Ασφαλίζοντας το μέλλον – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Οδηγός Ασφάλισης: Ασφαλίζοντας το μέλλον – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10 χρόνια που άλλαξαν την ελληνική ασφαλιστική αγορά. Τα νέα εποπτικά οργανα και οι κανονισμοί, οι εξαγορές των 1,7 δισ. και η συνολική παραγωγή που έφτασε τα 4,8 δισ. Ποιοι είναι οι ηγέτες της ασφαλιστικής αγοράς και τα hard figures του κλάδου.

Κλιματική αλλαγή: Ποιες είναι οι συνέπειες του μεγάλου «κενού» στη θωράκιση των πολιτών  από ακραία καιρικά φαινόμενα και σεισμούς στην Ελλάδα. Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τις κατοικίες, τα σπίτια και την περιουσία μας. Πώς εξασφαλίζουμε τη συνέχιση της λειτουργίας των επιχειρήσεών μας ή την γρήγορη αποζημίωση και αποκατάσταση των ζημιών.

Κυβερνοέγκλημα: Τα 10,5 τρισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει το 2025 το κόστος των κυβερνοεπιθέσεων, το οποίο για το 2021 υπολογίζεται σε 6 τρισ. δολάρια. Πόσο ασφαλείς είμαστε απέναντι στις διαδικτυακές απάτες; Πώς χτίζονται τα τείχη προστασίας απέναντι στους χάκερ; Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των εταιρειών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστες απέναντι στο διαδικτυακό έγκλημα;

Υγεία: Ένας στους δέκα Έλληνες καλύπτει από την τσέπη του δαπάνες για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη. Πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να βοηθήσουν τους Έλληνες να εξοικονομήσουν 5,5 δισ. ευρώ για δαπάνες υγείας.

500.000 ανασφάλιστα οχήματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους. Ποιοι είναι οι πρωταθλητές νομοί και οι πιο «ζημιάρηδες» οδηγοί και ποια τα νέα εργαλεία ελέγχουν και εντοπισμού των παραβατών.

Στα 110 εκατ. ευρώ φτάνει ετησίως το κόστος της ασφαλιστικής απάτης. Ποιες μορφές παίρνει, ποια είναι τα θύματά της, πώς επηρεάζει τους ασφαλισμένους και τα ασφάλιστρα και ποια τεχνολογικά εργαλεία βοηθούν στον εντοπισμό της.

Υπουργοί, εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων και της αγοράς και ειδικοί αναλυτές κάνουν εκτιμήσεις για το σήμερα, προειδοποιούν για τις καταστροφικές συνέπειες της υποασφάλισης των Ελλήνων και καταθέτουν προτάσεις για την αλλαγή του τοπίου. Μια ειδική έκδοση της Καθημερινής, σε συνεργασία με το Ασφαλιστικό Μάρκετινγκ, που εξερευνά το τοπίο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς και χαρτογραφεί τις προκλήσεις που φέρνει το μέλλον.

Η ειδική έκδοση «Οδηγός Ασφάλισης» κυκλοφορεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT