Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας – Αλεξανδρούπολη», βιβλίο «JFK – Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Αμερική», «Hours», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας – Αλεξανδρούπολη», βιβλίο «JFK – Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Αμερική», «Hours», «Κ»

6' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι Τόποι μας» ταξιδεύουν εκεί που αρχίζει η Ελλάδα. Στον Έβρο και στην Αλεξανδρούπολη, με τους ακρίτες που επιμένουν. Ένας συλλεκτικός τόμος, για την ιστορία, τη φύση, τη δημιουργία, τη ζωή. Μαζί, «JFK – Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Αμερική». 60 χρόνια μετά τη δολοφονία του Κένεντι ο μύθος του παραμένει ζωντανός. Μη χάσετε την πρωτότυπη έκδοση από έγκριτους Έλληνες και Αμερικανούς, ιστορικούς και δημοσιογράφους. Ακόμα, στο χειμερινό «HOURS», με  διάθεση να προσφέρουμε χαρά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, ετοιμάσαμε ένα πλούσιο αφιέρωμα στα ωραιότερα ρολόγια και κοσμήματα που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, ενώ στο περιοδικό «Κ» αυτής της εβδομάδας, διαβάζουμε καθημερινές ιστορίες από κατοίκους της πόλης που προσπαθούν να διαχειριστούν τον χρόνο που περνούν στα ΜΜΜ ή κολλημένοι στην κίνηση στο αυτοκίνητό τους.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Αλεξανδρούπολη: ο πέμπτος σταθμός της σειράς «Οι Τόποι μας» – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας – Αλεξανδρούπολη», βιβλίο «JFK – Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Αμερική», «Hours», «Κ»-1

Δώδεκα δημοσιογραφικές αποστολές. Εκατοντάδες ώρες συνεντεύξεων. Δεκάδες φωτογραφήσεις. Η ψυχή του Έβρου και της πρωτεύουσάς του, μέσα από ιστορίες, αφηγήσεις και ρεπορτάζ.

«Οι Τόποι μας» ταξιδεύουν εκεί όπου αρχίζει η Ελλάδα. Φωτίζουν την ιστορία και την ανθρωπογεωγραφία. Αναδεικνύουν δραστήριους ανθρώπους και τα έργα τους. Αφουγκράζονται τον παλμό της ζωής. Καταγράφουν εκκρεμότητες του χθες και προοπτικές για το αύριο.

Από τον σιδηρόδρομο και το λιμάνι, που σηματοδότησαν τη δημιουργία της πόλης, στις διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες που τη διαμόρφωσαν. Τα αρχιτεκτονικά τοπόσημα και ο ανεκτίμητος πολιτιστικός πλούτος, η μουσική, ο χορός, οι γεύσεις, οι παραδόσεις, τα εύθραυστα οικοσυστήματα, αλλά και η επιστήμη, η πρωτοπορία, η έμπνευση, όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, σε μια συλλεκτική έκδοση 320 σελίδων.

Αλεξανδρούπολη. Ο πέμπτος τόμος της σειράς «Οι Τόποι μας» κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή». 

JFK: ο άνθρωπος, ο ηγέτης, ο μύθος – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας – Αλεξανδρούπολη», βιβλίο «JFK – Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Αμερική», «Hours», «Κ»-2

Στις 22 Νοεμβρίου συμπληρώνονται εξήντα χρόνια από ένα γεγονός που άλλαξε την Αμερική: τη δολοφονία του 35ου Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι. Η είδηση του θανάτου του, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Ντάλας του Τέξας, συγκλόνισε όλους τους Αμερικανούς, μικρούς και μεγάλους, οπαδούς του και μη.

Ο βίος, η πολιτική σταδιοδρομία και κυρίως το τέλος του JFK (όπως έχει μείνει γνωστός) προσφέρονται για κινηματογραφικά σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας, ίσως περισσότερο από κάθε άλλου προέδρου. Η γοητεία που ασκούσε όσο ήταν ζωντανός δεν έχει εκλείψει: ακόμη και σήμερα, θεωρείται από τους συμπατριώτες του ως ένας εκ των κορυφαίων και πιο αγαπητών προέδρων, ενώ το πρόωρο τέλος του κάνει πολλούς να αναλογίζονται πώς θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί η Αμερική, αν εκείνος είχε προλάβει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις του και να φέρει εις πέρας τα σχέδιά του.

Όμως, πίσω από τον άνθρωπο που κατείχε ίσως το σημαντικότερο αξίωμα της εποχής του, πίσω από τον οραματιστή που έγινε σύμβολο των σαρωτικών αλλαγών της δεκαετίας του 1960, κρύβονται πολλά: το ιστορικό μιας φαινομενικά καταραμένης οικογένειας, μια κλονισμένη υγεία, εξωσυζυγικές σχέσεις, ακόμη κι ένα βραβείο Πούλιτζερ για ένα βιβλίο που στην ουσία δεν έγραψε.

Εξήντα χρόνια μετά τον θάνατό του, η «Καθημερινή» προσφέρει στους αναγνώστες της μια συλλεκτική έκδοση για τον άνθρωπο που θα άλλαζε την Αμερική. Τα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτήν υπογράφουν έγκριτοι Αμερικανοί και Έλληνες ιστορικοί, μελετητές και δημοσιογράφοι. Η έκδοση περιέχει επίσης αναμνήσεις ανθρώπων που έζησαν τη χρυσή εποχή του Κένεντι, ενδιαφέροντα στιγμιότυπα, αναλύσεις, συνεντεύξεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Όλα αυτά σκιαγραφούν τη ζωή του JFK, τις μεγάλες και τις ατυχείς στιγμές της προεδρίας του, τις φωτεινές και τις σκοτεινές πτυχές του χαρακτήρα και της ζωής του, την κληρονομιά που άφησε πίσω του.

Με την απόσταση που μας δίνει ο χρόνος, μπορούμε να μιλήσουμε πιο νηφάλια για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες και περιόδους της αμερικανικής (και παγκόσμιας) ιστορίας. Αυτή την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή», ας γνωρίσουμε τον Τζον Φ. Κένεντι.

Στο χειμερινό HOURS τα πολυτιμότερα γιορτινά δώρα – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας – Αλεξανδρούπολη», βιβλίο «JFK – Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Αμερική», «Hours», «Κ»-3

Με πνεύμα αισιοδοξίας και ελπίδας προετοιμαζόμαστε για τις γιορτές που πλησιάζουν και επιχειρούμε να δώσουμε μια πιο ανάλαφρη νότα στην καθημερινότητά μας. Με διάθεση να προσφέρουμε χαρά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, ετοιμάσαμε ένα πλούσιο αφιέρωμα στα ωραιότερα ανδρικά και γυναικεία ρολόγια και κοσμήματα που κυκλοφορούν αυτή την εποχή στην ελληνική αγορά. Θα βρείτε μάλιστα και πολύ ωραίες επιλογές για ζευγάρια, με μοντέλα που συμπληρώνουν το ένα το άλλο, σαν το γιν και το γιανγκ, και μας υπενθυμίζουν πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος της συντροφικότητας και πόσο αναντικατάστατες είναι οι στιγμές που μοιραζόμαστε με τον άνθρωπό μας. Στις σελίδες που ακολουθούν θα ανακαλύψετε επίσης μερικούς

από τους ενδιαφέροντες χρονογράφους του 2023, σπορ ρολόγια εμπνευσμένα από τον κόσμο του αυτοκινήτου, εξέχουσες δημιουργίες υψηλής μηχανικής και συλλεκτικής αξίας, καθώς και πλήθος προτάσεων για όλα τα βαλάντια.

COUPLES THERAPY. Τα πιο λαμπερά ζευγάρια υψηλής ωρολογοποιίας για να δημιουργήσετε μία συναισθηματική σύνδεση με το έτερον ήμισυ και να γιορτάσετε τον πολύτιμο χρόνο που περνάτε μαζί.

CHRONOGRAPHS 2023 – Every Second Counts. Αφιέρωμα σε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες χρονογράφους της χρονιάς. Είναι όλοι μοναδικοί στο είδος τους, είτε λόγω της τεχνολογικής τους υπεροχής είτε λόγω της ιστορικής ή της συλλεκτικής τους αξίας.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – Αποστολή στον Αμαζόνιο. Επτά ομάδες επιστημόνων και εξερευνητών του National Geographic και της Rolexμελετούν το μεγαλύτερο ποτάμι της Νότιας Αμερικής που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για το μέλλον του πλανήτη.

SPEEDLOVERSFast & Furious. Hσύνδεση ανάμεσα στα ρολόγια και τα αυτοκίνητα γίνεται αβίαστα, καθώς και τα δύο αυτά αντικείμενα πολυτελείας έχουν πολλά κοινά. Γνωρίζουμε τα πιο φρέσκα ρολόγια του 2023 που συνδέονται με το σύμπαν της αυτοκίνησης.

ΤΕΧΝΗ – Τοπία που αλλάζουν. Η νέα καμπάνια των Overseas της Vacher on Constantin έγινε στην Ισλανδία σε συνεργασία με τη χαρισματική καλλιτέχνιδα και εξερευνήτρια Zaria Forman.

HIGHLIFE: Το Hours επιλέγει για εσάς τα δώρα των γιορτών με ένα πλούσιο φωτογραφικό αφιέρωμα στα ωραιότερα ρολόγια, κοσμήματα και αξεσουάρ της αγοράς.

Αυτά και πολλά ακόμη θέματα

Στο περιοδικό HOURS που κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Ιστορίες μετακίνησης στην πόλη – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Οι Τόποι μας – Αλεξανδρούπολη», βιβλίο «JFK – Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Αμερική», «Hours», «Κ»-4

Καθημερινές ιστορίες από κατοίκους της πόλης που προσπαθούν να διαχειριστούν τον χρόνο που περνούν στο μετρό, στο λεωφορείο ή κολλημένοι στην κίνηση στο αυτοκίνητό τους.

Ο 85χρονος μετρ των μπλοκμπάστερ, Ρίντλεϊ Σκοτ, παρουσιάζει μια βιογραφική ταινία για τον Ναπολέοντα, θυμάται παλιές ιστορίες και κάνει σχέδια για το μέλλον, αντιμετωπίζοντας με κυνισμό τη ζωή και την κινηματογραφική βιομηχανία.

Παρακολουθήσαμε την ευρωπαϊκή αναδρομική έκθεση του Μενέλαου Καραμαγγιώλη στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης της Γενεύης και συζητήσαμε μαζί του περί δημιουργίας, πολιτικής και κινηματογράφου.

Με τρενοποδήλατο στα Μέγαρα: Η βόλτα με ποδηλατοδρεζίνα κατά μήκος της εγκαταλελειμμένης παλιάς γραμμής του τρένου προς Πελοπόννησο είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες περιηγήσεις που μπορείς να κάνεις στην Αττική.

Στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής βρίσκονται μαζεμένα χαμένα όνειρα, οικονομικά προβλήματα, εικόνες παρακμής. Με αφορμή το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ Χάος, το «Κ» κατέγραψε τι σημαίνει να είσαι ποδοσφαιριστής «δεύτερης» κατηγορίας στη σημερινή Ελλάδα.

Σημειώσεις από ένα οδοιπορικό σε πόλεις των Βαλκανίων που αλλάζουν πρόσωπο μέσα από μια σειρά φιλόδοξων αρχιτεκτονικών πρότζεκτ.

Θέματα καινοτομίας-τεχνολογίας: Τι είναι η γεωργία ακριβείας και πόσο εφαρμόζεται στην Ελλάδα; Θα μας αλλάξουν τη ζωή οι κβαντικοί υπολογιστές; Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να μας προστατέψει από τις φυσικές καταστροφές; Και ποιες είναι οι τάσεις των startup εντός και εκτός των τειχών;

 Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT