Αποστολή στον Αμαζόνιο – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αποστολή στον Αμαζόνιο – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και ένα χρόνο επτά ομάδες επιστημόνων και εξερευνητών της Rolex και της National Geographic Perpetual Planet Amazon Expedition μελετούν το μεγαλύτερο ποτάμι της Νότιας Αμερικής, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον του πλανήτη.

Πόσα γνωρίζουμε για τον μεγαλύτερο σε όγκο νερού ποταμό του πλανήτη και για τις πλωτές οδούς που τον πλαισιώνουν και φθάνουν σε μήκος τα 7.000 χιλιόμετρα; Απ’ ό,τι φαίνεται όχι αρκετά. Ευτυχώς τον Απρίλιο του 2022 ξεκίνησε μία σημαντική αποστολή επτά επιστημονικών εξερευνητικών ομάδων στα βάθη του Αμαζονίου. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη δράση της National Geographic Society και της Rolex, μίας συνεργασίας που διαρκεί σχεδόν 70 χρόνια. Μαζί έχουν φτάσει στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Γης υποστηρίζοντας πρωτοπόρους επιστήμονες και εξερευνητές που έχουν ως αποστολή την κατανόηση του πλανήτη και την προστασία του. Οι διεπιστημονικές ομάδες οικολόγων, κλιματολόγων, χαρτογράφων, γεωλόγων και περιβαλλοντολόγων που συμμετέχουν στην εξερευνητική αποστολή Rolex & National Geographic Perpetual Planet Amazon Expeditionμελετούν και επιχειρούν να αποκαλύψουν τα μυστικά διαφόρων περιοχών στη λεκάνη απορροής του ποταμού Αμαζόνιου, πάντα με την πολύτιμη συμβολή των τοπικών κοινοτήτων.

Στο περιοδικό «Hours» που κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT