Tourbillon Mania – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Tourbillon Mania – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ας εντρυφήσουμε στον υπέροχο κόσμο των tourbillons της Bianchet, εκεί όπου η σύγχρονη τέχνη της ωρολογοποιίας συναντάται με το ιταλικό design και τις αρμονικές αναλογίες που απορρέουν από τη Χρυσή Τομή και τον «χρυσό αριθμό» 1.618.

Δεν είναι απλό πράγμα να στήσει κανείς μία ωρολογοποιία από το μηδέν και μάλιστα χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία στο αντικείμενο. Το εγχείρημα ενέχει τεράστιο ρίσκο και καμία απολύτως εγγύηση επιτυχίας. Για τους εμπνευστές όμως της Bianchet, τον Rodolfo και την Emmanuelle Festa Bianchet, η προσπάθεια άξιζε τον κόπο. Ίδρυσαν την εταιρεία τους το 2017 θέτοντας εξ αρχής ως βασικό στόχο να παντρέψουν την παραδοσιακή υψηλή ωρολογοποιία με ένα υπερμοντέρνο στυλ. Ο διάλογος ανάμεσα στην ουσία και στον πολιτισμό, τα μαθηματικά και τη μηχανική ώθησαν το ζεύγος Bianchet να μεταφέρει τις μαθηματικές αναλογίες που διέπουν την αρμονία και την ομορφιά του σύμπαντος στον κόσμο της σύγχρονης ωρολογοποιίας. Τα avant-garde ρολόγια του οίκου ακολουθούν πανάρχαιες σχεδιαστικές αρχές που απορρέουν από την εμβληματική γεωμετρική αναλογία 1.618, την περίφημη Χρυσή Τομή, η οποία διέπει τα πιο αρμονικά έργα τέχνης, αρχιτεκτονικής και μουσικής εδώ και αιώνες. Και φυσικά επέλεξαν να ασχοληθούν με έναν μηχανισμό που απαιτεί το υψηλότερο επίπεδο τεχνογνωσίας και ακρίβειας για την κατασκευή του: το tourbillon.

Στο περιοδικό «Hours» που κυκλοφορεί την Κυριακή 19 Νοεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT