Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Χένρι Κίσινγκερ – Τα δύο πρόσωπα ενός μάγου της διπλωματίας», νέο βιβλίο από τον Γαστρονόμο «Γιορτινά γλυκά και κεράσματα των γιαγιάδων μας», «4 Τροχοί», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Χένρι Κίσινγκερ – Τα δύο πρόσωπα ενός μάγου της διπλωματίας», νέο βιβλίο από τον Γαστρονόμο «Γιορτινά γλυκά και κεράσματα των γιαγιάδων μας», «4 Τροχοί», «Κ»

6' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χένρι Κίσινγκερ – Τα δύο πρόσωπα ενός μάγου της διπλωματίας», μία πρωτότυπη έκδοση που εξιστορεί τον βίο του, αποτιμά τα πεπραγμένα του και φωτίζει άγνωστες πτυχές της πολύπλοκης προσωπικότητάς του. Ακόμα, «Γιορτινά γλυκά και κεράσματα των γιαγιάδων μας» με την υπογραφή του Γαστρονόμου. Μια συλλεκτική έκδοση με 51 χρυσές, αλάνθαστες συνταγές που ξεσηκώσαμε από παλιά οικογενειακά τεφτέρια. Μαζί «4 Τροχοί» Δεκεμβρίου με Αριστεία 2023. Aναδεικνύουμε τα καλύτερα αυτοκίνητα της χρονιάς που πέρασε, δοκιμάζουμε το ηλεκτρικό Hyundai με τον κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή και την 5η γενιά του Toyota που καθιέρωσε την υβριδική τεχνολογία. Ενώ στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, περιμένουμε την Τίλντα, βλέπουμε τον Γλάρο και τη Φόνισσα και γυρνάμε την Αθήνα αναζητώντας λαχταριστές σούπες.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Αυτή την Κυριακή με την Καθημερινή: Xένρι Κίσινγκερ, μια έκτακτη έκδοση για τον αμφιλεγόμενο «μάγο της διπλωματίας»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Χένρι Κίσινγκερ – Τα δύο πρόσωπα ενός μάγου της διπλωματίας», νέο βιβλίο από τον Γαστρονόμο «Γιορτινά γλυκά και κεράσματα των γιαγιάδων μας», «4 Τροχοί», «Κ»-1

Λίγοι διπλωμάτες έχουν δοξαστεί αλλά και μισηθεί με τόση ένταση, όση ο Χένρι Κίσινγκερ. Ο κατά γενική ομολογία ισχυρότερος υπουργός Εξωτερικών της μεταπολεμικής εποχής αποθεώθηκε ως ο απόλυτος ρεαλιστής που επαναπροσδιόρισε τη διπλωματία κατά τα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά και καταδικάστηκε για την εγκατάλειψη των αμερικανικών αξιών, ιδίως στον τομέα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όταν πίστευε ότι αυτό υπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα.

Υπήρξε σύμβουλος 12 Αμερικανών προέδρων, πάνω από το ένα τέταρτο όσων έχουν ασκήσει το αξίωμα, από τον Τζον Φ. Κένεντι μέχρι τον Τζο Μπάιντεν. Συνδυάζοντας την ανεπτυγμένη αντίληψη ενός μελετητή της διπλωματικής ιστορίας, τον ζήλο ενός Γερμανοεβραίου πρόσφυγα να καταξιωθεί στη δεύτερη πατρίδα του, μια βαθιά αίσθηση ανασφάλειας και τη χαρακτηριστική βαυαρική προφορά στον προφορικό του λόγο, η οποία συχνά προσέδιδε μια ακατανόητη διάσταση στις δηλώσεις του, επηρέασε σχεδόν κάθε διεθνή σχέση με την οποία ασχολήθηκε, μεταξύ των οποίων και το εθνικής σημασίας, για εμάς, «τρίγωνο» Ελλάδας – Τουρκίας – Κύπρου.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, Η Καθημερινή, σε συνεργασία με έγκυρους ιστορικούς και μελετητές του «φαινομένου Κίσινγκερ», επιμελήθηκε μία πρωτότυπη έκδοση που εξιστορεί τον βίο του, αποτιμά τα πεπραγμένα του και φωτίζει άγνωστες πτυχές της πολύπλοκης προσωπικότητάς του. 

«Χένρι Κίσινγκερ – Τα δύο πρόσωπα ενός μάγου της διπλωματίας», την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή»

Νέο συλλεκτικό βιβλίο από τον Γαστρονόμο: Γιορτινά γλυκά & κεράσματα των γιαγιάδων μας – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Χένρι Κίσινγκερ – Τα δύο πρόσωπα ενός μάγου της διπλωματίας», νέο βιβλίο από τον Γαστρονόμο «Γιορτινά γλυκά και κεράσματα των γιαγιάδων μας», «4 Τροχοί», «Κ»-2

Αυτή την Κυριακή το πιο γιορτινό  βιβλίο μας περιμένει με την «Καθημερινή»: 51 δοκιμασμένες συνταγές  για εορταστικά, εντυπωσιακά και παραδοσιακά ελληνικά γλυκά.

Aπό τα τετράδια των γιαγιάδων μας, επιλέξαμε από όλη την γκάμα των παραδοσιακών γλυκών από τον ελλαδικό χώρο, την Κύπρο, την Μικρασία και τον Πόντο. Φίνα λικέρ, γλυκά του κουταλιού, κλασικές εντυπωσιακές τούρτες και επιδόρπια για το γιορτινό τραπέζι, κεράσματα,  κουραμπιέδες, μελομακάρονα, δίπλες και ξεροτήγανα, ζύμες και γλυκά ψωμιά, βασιλόπιτες και ό,τι άλλο θα θελήσουμε να φτιάξουμε αυτά τα Χριστούγεννα και όλα τα επόμενα.

Αν τα δικά σας Χριστούγεννα μυρίζουν κανέλα και γαρίφαλο, αν οι γευστικές σας μνήμες είναι γεμάτες με αμύγδαλα, βούτυρο και ζάχαρη άχνη, αν στις παλιές σας φωτογραφίες από τις γιορτές στραφταλίζουν τα καλά σερβίτσια και ο δίσκος με την περίτεχνη καράφα και τα ποτηράκια του λικέρ είναι σε πρώτο πλάνο, τότε αυτό το βιβλίο είναι το απόλυτο δώρο για εσάς. Αν πάλι αυτές οι εικόνες είναι κάπως ξένες για εσάς αλλά ασκούν μια γοητεία, αν θέλετε να δημιουργήσετε παρόμοια αίσθηση γιορτής και θαλπωρής τότε αυτό το βιβλίο είναι το απόλυτο δώρο και για εσάς.

Γεμάτο πολύτιμη γνώση, τεχνικές και μυστικά νοστιμιάς, περιλαμβάνει 51 συνταγές για παραδοσιακά ελληνικά γιορτινά γλυκά των Χριστουγέννων. Πολλές συνταγές προέρχονται από παλαιότερες καταγραφές του «Γαστρονόμου» κι έχουν ιστορία γενεών πίσω τους, όπως η Χριστουγεννιάτικη πουτίγκα από τα τετράδια της γιαγιάς Αβέρωφ, ή η πάστα φρούτου από την «Εφημερίδα των Κυριών» του 1887 της Καλλιρρόης Παρρέν, την πρώτη ελληνίδα δημοσιογράφο, ή τα αετουδάκια με συνταγή από το Σεβντίκιοϊ της Σμύρνης.

 Τα κλασικότερα των κλασικών από τις ελληνικές παραδόσεις μας.

Τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι πιο γλυκά και ζεστά από ποτέ. 

Γιορτινά γλυκά & κεράσματα των γιαγιάδων μας, με την υπογραφή του Γαστρονόμου. Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

Στους «4 Τροχούς» Δεκεμβρίου, τα Αριστεία της χρονιάς – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Χένρι Κίσινγκερ – Τα δύο πρόσωπα ενός μάγου της διπλωματίας», νέο βιβλίο από τον Γαστρονόμο «Γιορτινά γλυκά και κεράσματα των γιαγιάδων μας», «4 Τροχοί», «Κ»-3

Στους 4Τροχούς Δεκεμβρίου οι 4ΤΡΟΧΟΙ, όπως κάθε χρονιά, δημοσιεύουν τα Αριστεία τους, την επιλογή τους δηλαδή για τα νέα εκείνα μοντέλα που κατάφεραν να ξεχωρίσουν τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η επιλογή αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει πληθώρα ολοκληρωμένων προτάσεων. Ως απόρροια δε του εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης, ένας μεγάλος αριθμός από τα φετινά μας Αριστεία μπαίνει… στην πρίζα.

Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, η έλευση της ηλεκτροκίνησης επιφυλάσσει πιο συναρπαστικές μετακινήσεις, ενώ φέρνει ανατροπές και στο σχεδιασμό των αυτοκινήτων. Πάρτε για παράδειγμα το Hyundai Ioniq 6, το οποίο αναμφίβολα κουβαλά πάνω του ένα αντισυμβατικό σχεδιαστικό DNA, που έχει τον τρόπο να κλέβει τις ματιές όλων, χωρίς όμως να ξενίζει ή να προκαλεί. Όντας αρκούντως τολμηρό και εξαιρετικά σμιλευμένο από όποια πλευρά και αν το αντικρίσεις, εκ του αποτελέσματος δικαίως χαρακτηρίζεται από τους δημιουργούς του ως «Electrified Streamliner», προτάσσοντας έναν κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή Cd=0,219. Σίγουρα αυτό είναι ένα επίτευγμα που δεν προέκυψε τυχαία, αλλά ως απόρροια συγκεκριμένων και απόλυτα στοχευμένων επιλογών της ομάδας σχεδιασμού, όπως είναι, για παράδειγμα, το σχήμα τύπου σταγόνας ολόκληρου του αμαξώματος.

Στο ίδιο τεύχος οδηγούμε την πέμπτη γενιά του Toyota Prius. Tο Prius σήμερα δεν είναι το μοναδικό υβριδικό όχημα, όπως συνέβαινε παλιότερα, αλλά ένας πολύ σημαντικός κρίκος στη στρατηγική αλυσίδα εναλλακτικών καυσίμων της Toyota, με οχήματα υδρογόνου, αμιγώς ηλεκτρικά και, φυσικά, υβριδικά. Καθένας από αυτούς τους τομείς έχει τον δικό του «πρεσβευτή», και η Toyota θέλει να αναθέσει τον αντίστοιχο ρόλο για τα υβριδικά της στο νέο Prius. Για να γίνει αυτό, όμως, θα έπρεπε πρώτα να αλλάξει φιλοσοφία, προκειμένου να προσαρμοστεί στη σημερινή εμπορική πραγματικότητα. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η Corolla, αλλά και το επερχόμενο C-HR, καλύπτουν τις ανάγκες του αγοραστικού κοινού στο φάσμα των 25.000-40.000 ευρώ, το Prius θα έπρεπε να μετακινηθεί σε μια υψηλότερη και διαφορετική θέση. Το αποτέλεσμα είναι μεν ένα αυξημένο κόστος, αλλά και ένας χαρακτήρας με περισσότερα σπορτίφ στοιχεία.

Οι «4 Τροχοί» Δεκεμβρίου κυκλοφορούν την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με την Καθημερινή».

Περιμένοντας την Τίλντα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Χένρι Κίσινγκερ – Τα δύο πρόσωπα ενός μάγου της διπλωματίας», νέο βιβλίο από τον Γαστρονόμο «Γιορτινά γλυκά και κεράσματα των γιαγιάδων μας», «4 Τροχοί», «Κ»-4

Τις επόμενες μέρες η Σκωτσέζα ηθοποιός θα βρεθεί στην Αθήνα για μια σειρά παραστάσεων και το «Κ» την υποδέχεται με μια συνέντευξη όπου απαντά σε ερωτήσεις θαυμαστών της, μεταξύ των οποίων είναι και κάποιοι επώνυμοι, όπως οι Πέδρο Αλμοδόβαρ, Γουές Άντερσον και Έλτον Τζον.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το «Κ» συνάντησε τρεις ανθρώπους που κινούνται με αμαξίδιο, πέρασε χρόνο μαζί τους και τους ρώτησε για όλα.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του πολυαναμενόμενου Γλάρου, η ηθοποιός Νατάσα Εξηνταβελώνη  σχολιάζει τη δημοφιλία στα σόσιαλ μίντια, εξηγεί τι ζηλεύει στους ήρωες του Τσέχοφ και γιατί της είναι απαραίτητοι οι φίλοι από τη γειτονιά.

Γιατί μετά 120 χρόνια από τη συγγραφή της Φόνισσας -και με αφορμή την πρόσφατη κινηματογραφική της μεταφοράς- εξετάζουμε τους λόγους που επιστρέφουμε στην ιστορία της σκοτεινής serial killer που γέννησε το φωτεινό μυαλό του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. 

Τη στιγμή που χειμωνιάζει και η τουριστική κίνηση μειώνεται στην Πλάκα, κάναμε μια βόλτα με στάσεις σε παλιές και νέες νησίδες πολιτισμού, κουβεντιάζοντας με κατοίκους, περαστικούς, εργαζομένους.  

 Χυλωμένη κοτόσουπα, βιετναμέζικο pho ή ανατολίτικη μαχλούτα; Γυρίσαμε την Αθήνα αναζητώντας καυτά μπολ και καταγράψαμε τις εντυπώσεις μας από τις πιο λαχταριστές σούπες που δοκιμάσαμε.

 Μην χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT