Διαβάστε στο νέο «Κ»: Στην Τίλντα Σουίντον αρέσει το παράξενο

Διαβάστε στο νέο «Κ»: Στην Τίλντα Σουίντον αρέσει το παράξενο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες μέρες πριν από τον ερχομό της στην Αθήνα για μια σειρά παραστάσεων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το «Κ» υποδέχεται την Τίλντα Σουίντον με μια συνέντευξη που τις ερωτήσεις απευθύνουν θαυμαστές της, μεταξύ των οποίων και ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, ο Έλτον Τζον, ο Γουές Άντερσον. Κάποιες ερωτήσεις ήταν κάπως απρόβλεπτες. Η κωμικός Ντέιζι Μέι Κούπερ την ρώτησε ποιον θα στοίχειωνε αν επέστρεφε μετά θάνατον ως φάντασμα. Το ίδιο και οι απαντήσεις της Σκωτσέζας ηθοποιού: «Η γιαγιά μου έλεγε ότι το μεγάλο καλό τού να πεθαίνεις είναι ότι μπορείς να ταξιδεύεις σε όλα τα μέρη όπου δεν είχες μπορέσει να πας όσο ήσουν εγκλωβισμένος σε ένα σώμα. Έχω κάθε πρόθεση –προετοιμάζομαι γι’ αυτό– να στοιχειώνω αδιακρίτως. Συνειδητοποιώ ότι κάθε Πρωταπριλιά προετοιμάζομαι για τη μετά θάνατον ζωή, στην οποία πιστεύω. Έχω σοβαρά σχέδια, που πραγματικά ανυπομονώ να υλοποιήσω. Για σένα, Ντέιζι, προορίζω ένα παλαβό σμήνος πεταλούδες και μια περίεργη μυρωδιά».

Η συζήτηση κινήθηκε σε ένα μη συμβατικό πλαίσιο, γύρω από το σινεμά, τη Σκωτία, την προσωπική της ζωή. Η Σουίντον απάντησε σε όλα και όταν ένας Βρετανός θαυμαστής της τη ρώτησε αν θεωρεί τη ζωή πιο παράξενη από τη μυθοπλασία, απάντησε με νόημα: «Είμαι οπαδός του παράξενου: δώστε μου παράξενα και ακόμη πιο παράξενα έργα». 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί στις 3 Δεκεμβρίου μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT