Ένα κορίτσι από την Αριζόνα και ένας τύπος από την Αθήνα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Ένα κορίτσι από την Αριζόνα και ένας τύπος από την Αθήνα – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι απαθής, ένας άνθρωπος πολύ λίγων λέξεων. Η Εμα Στόουν είναι πολύ προσγειωμένη, ζεστή και πολύ πρόθυμη να επικοινωνήσει με τους γύρω της. Είναι ένα ασυνήθιστο δίδυμο χαρακτήρων, κι όμως η συνεργασία τους εξελίσσεται ολοένα και πιο γόνιμα. Εχουν ήδη συνεργαστεί στη μικρού μήκους ταινία «Βληχή», στο «Poor Things», που αναμένεται να προβληθεί τον Ιανουάριο στην Eλλάδα, και στο «Kind of Kindness», μια ανθολογία κόμικς που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και είχε ανακοινωθεί με τον αρχικό τίτλο «And».

Η Στόουν έθεσε πιο στοχευμένα το συναίσθημα που γεννιέται από τη συνεργασία τους: «Είμαι ένα κορίτσι από την Αριζόνα, είναι ένας τύπος από την Αθήνα. Δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς λειτούργησε αυτό, καθώς οι προσωπικότητές μας δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο διαφορετικές μεταξύ τους – είναι όμως εκπληκτικό».

Στη νέα ταινία του Λάνθιμου η Στόουν ερμηνεύει την Μπέλα Μπάξτερ, μια γυναίκα εγκλωβισμένη στον γάμο της, που πηδάει στο κενό και επιστρέφει στη ζωή από έναν τρελό επιστήμονα (Γουίλεμ Νταφόε), ο οποίος τοποθετεί τον εγκέφαλο του αγέννητου μωρού της στο κεφάλι της. Το κομμάτι της μετάβασης στη βρεφική ηλικία ήταν το πιο απαιτητικό κομμάτι του ρόλου της, όπως σημειώνει στην κοινή συνέντευξή τους στον Κάιλ Μπιουκάναν. «Η υποκριτική έχει μια έμφυτη αμηχανία – έχει πλάκα ως δουλειά και μπορεί εύκολα να σε κάνει να νιώσεις πραγματικά ηλίθια. Ευτυχώς, με τον Γιώργο είναι πολύ πιο απελευθερωτική και με γεμίζει με σιγουριά, καθώς μπορούμε να φτάσουμε πολύ γρήγορα στο “Νομίζω ότι δεν δουλεύει αυτό, ας δοκιμάσουμε κάτι άλλο”. Επίσης, μπορώ να βάλω τα κλάματα μπροστά του όταν φρικάρω με κάτι, το οποίο έχει συμβεί ουκ ολίγες φορές».

Το άγχος, όμως, δεν καταβάλλει μόνο την ίδια, αλλά και τον σκηνοθέτη της. «Είναι πραγματικά δυστυχισμένος στα γυρίσματα», σχολιάζει η πρωταγωνίστρια για τον Ελληνα σκηνοθέτη. «Με καταβάλλει απόλυτα το στρες», παραδέχεται ο Γιώργος Λάνθιμος. «Προσπαθείς να το εκλογικεύσεις: “Γιατί είσαι τόσο ταραγμένος; Είναι απλώς μια ταινία”. Φυσικά, όταν το συγκρίνεις με άλλα πράγματα που συμβαίνουν στον κόσμο, είναι γελοίο. Για εσένα, όμως, εκείνη τη στιγμή είναι τα πάντα».

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT