Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»

5' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Vogue Greece Ιανουαρίου καλωσορίζει με τον πιο τρυφερό τρόπο το νέο έτος, με ένα τεύχος αφιερωμένο στη σχέση μας με τα ζώα. Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, Γιώργος Καραμίχος, Μυρτώ Αλικάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης και Φοίβος Δεληβοριάς μιλούν για τα κατοικίδια τους και φωτογραφίζονται μαζί τους, ενώ ο Οινοχόος Δεκεμβρίου ταξιδεύει στη Νάουσα. Τι γεύση έχει ένα Ξινόμαυρο 50 ετών;

40 σελίδες για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της κορυφαίας ερυθρής ποικιλίας μας. Συνεντεύξεις, ρεπορτάζ και περισσότερες από 200 επιλογές κρασιών και αποσταγμάτων για τις γιορτές. Και στο περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, βιβλία για τις γιορτές, μεγάλο αφιέρωμα με προτάσεις για κάθε αναγνωστικό γούστο.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Κυριακή 17/12: Η Vogue Greece Ιανουαρίου υποδέχεται τη νέα χρονιά με ένα τεύχος αφιερωμένο στα ζώα

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»-1

Τα ζώα χαρίζουν ανιδιοτελή αγάπη, γίνονται καταφύγιο στις πιο δύσκολες στιγμές και μοιράζουν μαθήματα ζωής. Η Vogue Greece Ιανουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, είναι αφιερωμένη στη σχέση μας με τα ζώα και στους ανθρώπους που έχουν αφοσιωθεί στη φροντίδα και την προστασία τους.

Ανάμεσά τους η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση, ιδρύτρια της οργάνωσης Save a Greek Stray, που περιγράφει στη Vogue Greece Ιανουαρίου τη δέσμευσή της απέναντι στα ζώα αλλά και τις αντιδράσεις που δέχεται για την δράση της. “Ξέρω πολύ καλά τι κάνω και έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Δεκαπέντε χρόνια στον χώρο ήδη, έχω πια επιλέξει να απευθύνομαι σε όσους θέλουν να ακούσουν. Όσοι έχουν σχόλια, παρατηρήσεις, γκρίνια για οτιδήποτε συνήθως είναι εκείνοι που δεν θέλουν να ακούσουν. Και, σε τελική ανάλυση, αυτό που χρησιμοποιούν ως επιχείρημα δεν ισχύει. Ένας άνθρωπος που δεν θα σκοτώσει ούτε μια μύγα, γιατί πιστεύει ότι η ζωή της έχει αξία, δεν θα ενδιαφερθεί για τον συνάνθρωπό του, ιδιαίτερα για ένα παιδί;”, εξηγεί.

Γιώργος Καραμίχος, Μυρτώ Αλικάκη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Αθηνά Μαξίμου και Αιμίλιος Χειλάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Παυλίνα Βουλγαράκη, Φοίβος Δεληβοριάς και Γιώργος Λέντζας, μιλούν για την σχέση τους με τα κατοικίδιά τους και την δύναμη που αντλούν από αυτή την ουσιαστική επαφή.

Ο Γιώργος Χρυσοστόμου έμαθε για τη θεραπευτική αξία της ιππασίας σε άτομα με αναπηρία και εντυπωσιάστηκε από το γεγονός πώς ένα φαινομενικά “άγριο” ζώο μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος ενός ανθρώπου. Πλέον προσφέρει έργο ως εθελοντής στην οργάνωση Σύνδεσμος, έχοντας αναπτύξει μια σχέση δούναι και λαβείν με τα άλογα. “Σίγουρα με έχει βοηθήσει πολύ αναφορικά με την ευθύνη, λέξη με την οποία στο παρελθόν δεν τα πήγαινα και πολύ καλά. Παράλληλα, με έκανε πιο τρυφερό, με έφερε πιο κοντά στα συναισθήματά μου. Βοηθάω και βοηθιέμαι. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα αναπτύξω έναν τόσο έντονα συναισθηματικό κώδικα επικοινωνίας με ένα ζώο”, εξηγεί γι’ αυτή την σχέση.

Ο Θεόκλητος Προεστάκης, γνωστός ως Τάκης, δημιούργησε το καταφύγιο Takis Shelter στην Ιεράπετρα, απελευθερώνοντας ζώα από αλυσίδες και μοιράζοντάς τους αγάπη. Ο κορυφαίος φωτογράφος Richard Phibbs τον παρακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια και για το τεύχος Ιανουαρίου της Vogue Greece, ταξίδεψε στην Κρήτη για να τον γνωρίσει. “Όταν ανεβάζει βίντεο και stories, έχει μια απίστευτη ικανότητα να μας μαθαίνει τι σημαίνει συμπόνια και καλοσύνη. Σώζει ζώα και μαθαίνει στους ανθρώπους την αξία τους. Με συγκινεί πραγματικά. Και πάντα σκεφτόμουν ότι, αν ποτέ μπορούσα να τον βοηθήσω, θα ήμουν ευτυχής. Ναι, αγαπώ τη μόδα, όμως είναι τεράστια ικανοποίηση να φωτογραφίζω κάτι που κάνει κάτι παραπάνω από το να πουλάει ρούχα ή να προμοτάρει την καριέρα κάποιου», σχολιάζει.

Τέλος, η Cosima Gadient και η Christa Bösch, ιδρύτριες του brand Ottolinger, ακροβατούν με επιτυχία στο τεντωμένο σκοινί της σύγχρονης μόδας και μιλούν για την διαδρομή τους και την παρουσία της στην Paris Fashion Week.

Μη χάσετε τη Vogue Greece Ιανουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

Οινοχόος Δεκεμβρίου: Ξινόμαυρο επί σκηνής και 160 προτάσεις κρασιών για τις γιορτές – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»-2

Τι γεύση έχει ένα Ξινόμαυρο 50 ετών; Στον Οινοχόο Δεκεμβρίου, ταξιδεύουμε στη Νάουσα. Συναντάμε τους 22 οινοποιούς της ζώνης και μαθαίνουμε τα πάντα για το Ξινόμαυρο στον τόπο που γεννήθηκε. Αφιερώνουμε 40 σελίδες στην κορυφαία ερυθρή μας ποικιλία, με ρεπορτάζ και δοκιμές σε ετικέτες κάθε στιλ. Οι δυο Masters of Wine και ο Master Sommelier καθοδηγούν μια γευσιγνωσία που δεν έχει ξαναγίνει με ετικέτες από το 1974 μέχρι σήμερα.

Ποια είναι τα δέκα καλύτερα ελληνικά λευκά που πρέπει να έχετε δοκιμάσει έστω και μια φορά στη ζωή σας; Οινολόγοι, σομελιέ και δημοσιογράφοι δοκιμάζουμε, συγκρίνουμε και προτείνουμε 160 ετικέτες για τα γιορτινά τραπέζια και το χειμώνα, από λευκά και κόκκινα μέχρι 20 ευρώ, μέχρι τα πιο Value For Money της αγοράς. Στρώνουμε το γιορτινό τραπέζι με Ιταλικά και Ισπανικά. Νέοι οινολόγοι δοκιμάζουν τα καινούργια φυσικά κρασιά, ενώ οι συνεργάτες μας προτείνουν από Λημνιό μέχρι Pinot Noir, πορτοκαλί, λευκά και ροζέ που αγαπούν το κρύο.

Παίρνουμε συνέντευξη από την διάσημη συγγραφέα και οινογράφο Alice Feiring. Στη Νότια Αφρική συναντάμε τον επιδραστικό οινοποιό Eben Sadie. 

Έρευνα: Πώς μπορεί το κρασί να γίνει πιο «πράσινο»; Ποια είναι τα ορατά αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης στα αμπέλια; Ακολουθούμε τα βήματα της οινοπαραγωγής, από τους αμπελώνες μέχρι τη φιάλη και προτείνουμε λύσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Ταξιδεύουμε στο Paso Robles της Καλιφόρνια, πίνουμε στα καλύτερα tasting rooms, και κάνουμε bar hopping για pintxos στην πρωτεύουσα της Ριόχα.

Βάζουμε την ποικιλία Μαυροτράγανο στο μικροσκόπιο και προτείνουμε 17 ετικέτες που αξίζει να αναζητήσετε.

Φτιάχνουμε κοκτέιλ με κονιάκ, απολαμβάνουμε τις ελληνικές καινούργιες craft από μικροζυθοποιίες, και συνδυάζουμε Ιταλικά κρασιά με τυριά.

Ο Οινοχόος Δεκεμβρίου έρχεται αυτή την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή», πιο απολαυστικός από ποτέ με 208 σελίδες αφιερωμένες στο κρασί και τα αποστάγματα.

Τι να διαβάσετε μετά – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Vogue», «Οινοχόος», «Κ»-3

Βιβλία για τις γιορτές: το μεγάλο χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα του «Κ» με προτάσεις για κάθε αναγνωστικό γούστο.

Από τους φλοιούς δέντρων που χάριζαν οι άνθρωποι των σπηλαίων ως τον Δούρειο Ίππο και το Άγαλμα της Ελευθερίας και από τον Άγιο Βασίλη ως την κατσίκα των Χριστουγέννων και τα αμυγδαλωτά σε σχήμα γουρουνιού, το δώρο έχει τη δική του ιστορία.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ περιγράφει πώς έφερε τον Μέσι στο Μαϊάμι, γιατί διάλεξε για την ομάδα του να φοράει ροζ και πώς το ποδόσφαιρο στην Αμερική μπορεί επιτέλους να αποκτήσει κοινό. 

Προπόνηση κέρλινγκ; Περάσαμε ένα απόγευμα στον πάγο, μάθαμε τους κανόνες αυτούς του μυστήριου αθλήματος που έχει λίγους αλλά και πιστούς θαυμαστές.

Παλιά και νέα στέκια, εμπορικά καταστήματα και μαγαζιά εστίασης δημιουργούν ένα ιδιαίτερο «μικροκλίμα» στη Στοά Μπολάνη· εκεί οι περαστικοί κάνουν τα ψώνια τους, οι θαμώνες επιλέγουν τις αγαπημένες τους λιχουδιές και οι καταστηματάρχες ζουν κάτω από την ίδια στέγη. 

Με αφορμή το Έγκλημα και Τιμωρία, που παρουσιάζεται στο Θέατρο Πορεία, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Τάρλοου συζητά για τα διαχρονικά μηνύματα του κειμένου, τον αντιφατικό χαρακτήρα των ανθρώπων και το τι σημαίνει να φιλάς το χέρι που σας χτυπάει.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT