Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση στη Vogue Greece Ιανουαρίου – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Η Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση στη Vogue Greece Ιανουαρίου – Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Vogue Greece Ιανουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με την Καθημερινή, καλωσορίζει με τον πιο τρυφερό τρόπο το νέο έτος, μ’ ένα τεύχος αφιερωμένο στη σχέση μας με τα ζώα. Η Εριέτα Κούρκουλου-Λάτση, ιδρύτρια της οργάνωσης Save a Greek Stray, έχει αφιερώσει την ζωή της στην φροντίδα και την προστασία των ζώων που δεν έχουν σταθεί τυχερά, αφού γνώρισαν την πείνα, τη δίψα, τον φόβο και τον πόνο της αδέσποτης ζωής.

«Κάθε ζώο που δεν μπορούμε να βοηθήσουμε, κάθε ζώο που πεθαίνει παρά τις προσπάθειές μας, είναι τεράστια ήττα για εμάς. Μπορεί, όταν μιλάμε για εκατομμύρια αδέσποτα στη χώρα μας, δύο, τρία ή δέκα ζώα να φαίνονται ποσότητα απειροελάχιστη, για εμάς όμως δεν είναι. Κάθε ζωή σημαίνει τα πάντα. Και έχουν χαθεί πολλές αυτά τα χρόνια στα χέρια μας· ζωές που δεν προλάβαμε να σώσουμε. Ήττα είναι και κάθε «όχι» που αναγκαζόμαστε να λέμε για τα ζώα που δεν δεχόμαστε στο καταφύγιό μας, για να προστατεύσουμε όσα βρίσκονται ήδη εκεί. Για να μην κάνουμε εκπτώσεις στη φροντίδα τους», εξηγεί η Εριέτα Κούρκουλου-Λάτση στη Vogue Greece Ιανουαρίου.

Η ίδια μιλά και για την απόφασή της να υιοθετήσει μια vegan φιλοσοφία. «Πριν από έξι χρόνια, χάρη σε μια αγελάδα στη Μύκονο. Ήταν καλοκαίρι, οδηγούσα και την είδα σε ένα χωράφι. Ανέκαθεν μου άρεσαν αυτά τα τόσο ήρεμα και επιβλητικά ζώα. Σταμάτησα, λοιπόν, για να τη δω από κοντά και να τη φωτογραφίσω. Περίμενα να φοβηθεί και να απομακρυνθεί, αλλά έκανε ακριβώς το αντίθετο: με πλησίασε και μου έγλειψε το χέρι, σαν ένας τεράστιος σκύλος! Η εμπιστοσύνη της μου δημιούργησε μεγάλη ενοχή. Πώς θα μπορούσα σε λίγες ώρες να φάω ένα παιδί της ή έναν συγγενή της; Εκείνη τη μέρα σταμάτησα να τρώω κόκκινο κρέας. Σταδιακά έκοψα το κοτόπουλο και τελευταία τα ψάρια. Τα ζώα έχουν ευφυΐα, συναισθηματική νοημοσύνη, προσωπικότητα και κοινωνικότητα. Για τον δυτικό, τουλάχιστον, κόσμο, όπου υπάρχουν τόσο πολλές εναλλακτικές λύσεις για τη διατροφή μας, δεν μπορώ να βρω ούτε μία δικαιολογία στο να τρώμε ζώα και να μην επιλέγουμε μια ηθική τροφή».

Μη χάσετε την Vogue Greece Ιανουαρίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT