Πάρης Δούκοβιτς, φωτογράφος κορυφής – Στο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Πάρης Δούκοβιτς, φωτογράφος κορυφής – Στο περιοδικό «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιχείρηση στον Λευκό Οίκο θα κρατούσε μόλις δυόμισι λεπτά. Αυτός ήταν ο χρόνος που είχαν στη διάθεσή τους ο Πάρης Δούκοβιτς (Pari Dukovic) και η μικρή του ομάδα για να φωτογραφίσουν τον 44ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στην επίσημη κατοικία του, για λογαριασμό του New Yorker το 2014. Κάθε λεπτομέρεια ήταν σημαντική, σε σημείο που η ομάδα είχε προβάρει τη διαδικασία αρκετές φορές στο στούντιο. Όταν έφτασε η μεγάλη στιγμή, ο Δούκοβιτς οδηγήθηκε στην αίθουσα διπλωματικών συναντήσεων και μέσα σε δυόμισι λεπτά ζήτησε από τον Ομπάμα να φωτογραφηθεί.

Ο 39χρονος φωτογράφος γεννήθηκε το 1984 από Έλληνες γονείς στην Κωνσταντινούπολη. Μπροστά από τον φακό του έχουν περάσει πολιτικοί, σταρ, αθλητές, χορευτές και διασημότητες που, όλοι μαζί, συνθέτουν ένα μοναδικό πορτφόλιο εικόνων. Στον φακό του έχουν ποζάρει η Τέιλορ Σουίφτ, η Μέριλ Στριπ, ο Τζεφ Μπέζος, η Νάνσι Πελόζι. Ωστόσο, η πρώτη του «δουλειά» ανάγεται στην τρυφερή ηλικία των οκτώ ετών, όταν φωτογράφισε τον πρίγκιπα Φίλιππο, δούκα του Εδιμβούργου, σε επίσκεψή του στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης. 

Το «Κ» συνάντησε στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία τον Πάρη Δούκοβιτς, ο οποίος μοιράστηκε ιστορίες από τη ζωή του, τις συναντήσεις του με Μπαράκ Ομπάμα, την λαμπρή καριέρα του στη Νέα Υόρκη και τη συμβουλή του «λευκού καμβά». 

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί σήμερα με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT