Οδηγούμε το νέο Peugeot E-3008, σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

Οδηγούμε το νέο Peugeot E-3008, σήμερα με την «Καθημερινή της Κυριακής»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο «3008» ήταν ένα μάλλον άχρωμο και άγευστο πολυμορφικό, χωρίς σπουδαίο παλμαρέ. Το δεύτερο ήρθε να ανοίξει μια νέα σελίδα στη σχέση της Peugeot με τα SUV. Κατέκτησε το βραβείο Car Of The Year άμα τη εμφανίσει του στις αγορές, το 2017, και μέχρι σήμερα δεν είναι υπερβολή να γράψουμε πως ωρίμαζε σαν το καλό κρασί. Χωρίς να υπερέχει του ανταγωνισμού σε κάποιον τομέα με διαφορά, πετύχαινε να διακρίνεται συνολικά, ως αυτοκίνητο για κάθε χρήση: οικογενειακό, εκδρομικό, καθημερινό ή ικανό για μεγάλες διαδρομές.

Οι πρώτες σκέψεις στην είδηση της αλλαγής του μοντέλου ήταν μάλλον «προσγειωμένες», ωστόσο το γαλλικό εργοστάσιο είχε άλλη άποψη. Οδηγήσαμε τη νέα γενιά του «3008» στο πλαίσιο του Car Of The Year 2024. Το αυτοκίνητο βρίσκεται στη λίστα των επτά φιναλίστ και αναμφίβολα αποτελεί φαβορί για μία ακόμα διάκριση. Σε κάθε περίπτωση, ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί στις 26 Φεβρουαρίου, στο Σαλόνι της Γενεύης.

Σε αυτή την πρώτη μας επαφή, επί ισπανικού εδάφους, στη διάθεσή μας είχαμε μόνο αμιγώς ηλεκτροκίνητες εκδόσεις με τις οποίες θα λανσαριστεί το μοντέλο, πριν η γκάμα του αποκτήσει και μία υβριδική εκδοχή με τον 1.200άρη βενζινοκινητήρα του ομίλου, με 136 ίππους. Δεν ήταν ωστόσο το δίπτυχο «ηλεκτροκινητήρας/ες-μπαταρία» που «κέρδισε» τα μέλη της επιτροπής του COTY και το ανέδειξαν στην τελική 7άδα. Είναι το βάθος όπου έβαλε η Peugeot το μαχαίρι στο κόκαλο, αφού πρακτικά έχει ρισκάρει να αλλάξει κυριολεκτικά τα πάντα σε ένα αυτοκίνητο ομολογουμένως εξαιρετικό. Ριζικά διαφοροποιημένη εμφάνιση εντός και εκτός, νέα προσέγγιση στην οδική συμπεριφορά, σχεδόν νέα τοποθέτηση στην αγορά. Και το καλύτερο; Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει.

*Διαβάστε περισσότερα για το νέο Peugeot 3008 στο τεύχος Ιανουαρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT