Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6/1

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6/1

Οι «μαύρες τρύπες» στις ταχυμεταφορές. Γιατί δεν μπόρεσαν να σηκώσουν τον φόρτο και βραχυκύκλωσαν στις γιορτές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6/1-1

– Οι «μαύρες τρύπες» στις ταχυμεταφορές. Γιατί δεν μπόρεσαν να σηκώσουν τον φόρτο και βραχυκύκλωσαν στις γιορτές. Οι καταναλωτές αντιμέτωποι και με νέες μορφές ηλεκτρονικής υπεξαίρεσης δεδομένων μέσω ψευτομηνυμάτων. 

– Οι «νάρκες» της Κατεχάκη και το ντόμινο υπουργών. Το παρασκήνιο των αλλαγών στην κυβέρνηση και οι μετρήσεις που ζύγισαν στο Μαξίμου για το ειδικό βάρος που δίνουν οι πολίτες στο θέμα της ασφάλειας. Οι «αποσκευές» Χρυσοχοΐδη στην πέμπτη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

– Γάμοι ομοφύλων: Κωδικός «άφετε τα παιδία» από την Εκκλησία. Οι γέφυρες της κυβέρνησης που δεν απέδωσαν και οι αντιδράσεις ιεραρχών.

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6/1-2

– «Ναι, παρακολουθώ το παιδί μου». Η επιτήρηση εφήβων από γονείς με εφαρμογές γεωεντοπισμού κρύβει και παρενέργειες για τις σχέσεις μικρών-μεγάλων. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί.

– Ανειδίκευτοι στη μεγάλη αγορά της ψυχοθεραπείας. Οταν ζητάμε βοήθεια από ειδικούς που δεν είναι και «τόσο» ειδικοί…

– Τα ρίχτερ, το ιαπωνικό μοντέλο αντισεισμικής προστασίας, η έξυπνη ταχεία ειδοποίηση πληθυσμού, τα «γερά» ελληνικά κτίρια και το έλλειμμα ενημέρωσης.

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6/1-3

– Ο Ανδρέας, ο Σημίτης και η (έγκαιρη, αλλά…) προφητεία για την ελληνική χρεοκοπία. Ο καθηγητής Γιάννης Σπράος σε μια εφόλης της ύλης, αποκαλυπτική συνέντευξη στην «Κ». Τα χρόνια του Μεταξά, ο Μίκης, ο Κύρκος, η Μελίνα, η «θητεία» στην ΕΠΟΝ, η Αγγλία και η έκθεση του 1997 για τα επερχόμενα…

– Πώς θα ήταν η Μεταπολίτευση χωρίς τον Καραμανλή; Από το 1974 στο σήμερα, ένα αφιέρωμα της «Κ». Γράφουν: Κώστας Κωστής, Νίκος Κ. Αλιβιζάτος, Κωστής Κορνέτης, Πασχάλης Κιτρομηλίδης, Τάσος Σακελλαρόπουλος. 

– Τα lockdowns «κοίμισαν» το ανοσοποιητικό μας. Πού οφείλεται η έξαρση των ιώσεων και οι προτροπές των ειδικών για την υγειονομική μας άμυνα. 

– Το σύνδρομο εξουθένωσης (burnout) με την αδυναμία ξεκούρασης έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6/1-4

– Χριστίνα Κίτσος. Μια Ελληνίδα σοσιαλίστρια, με ρίζες από τη Μακεδονία, στον δημαρχιακό θώκο της Γενεύης. 

Διαβάστε στην «Καθημερινή» της Κυριακής που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6/1-5

– Γεύμα με την «Κ». Ο βετεράνος δημοσιογράφος Ανδρέας Ζούλας μιλάει για τα 45 χρόνια σταδιοδρομίας, τα «αποκλειστικά που έβγαιναν με δάκρυ και αίμα», τη «νέα δημοσιογραφία», τη δύναμη του «χαρτιού», τη χρήση της γλώσσας και το επίμοχθο μεταφραστικό έργο του σε κείμενα της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας. 

– Οι… ληξίαρχοι των φαλαινών. Ποιοι είναι οι επίμονοι επιστήμονες που οργώνουν τις θάλασσες του κόσμου καταγράφοντας τις διαδρομές των κητωδών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT