Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»

4' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Ειδικό Τεύχος «Οσπριάδες» του «Γαστρονόμου» Ιανουαρίου φέρνουμε τις πιο απολαυστικές χειμωνιάτικες συνταγές με όσπρια! Πλούσιες ή ταπεινές, πληθωρικές ή λιτές, οι οσπριάδες θα μας «αποτοξινώσουν» από τα βαριά γιορτινά γεύματα, θα μας συντροφεύουν όλο τον χειμώνα και θα γεμίζουν το τραπέζι μας με απίθανους συνδυασμούς γεύσεων. Μαζί με το περιοδικό «Κ» αυτής της Κυριακής, σε ποια θέατρα δεν έπεφτε καρφίτσα τη χρονιά που μας πέρασε; Για ποιες ταινίες δημιουργήθηκαν ουρές έξω από τα σινεμά; Ακόμα, η Τζόντι Φόστερ συζητά για τις προκλήσεις του νέου κύκλου της σειράς «True Detective» και ο διάσημος Ολλανδός βιολιστής, Αντρέ Ριέ, μας εξηγεί πώς δημιούργησε τη μεγαλύτερη ορχήστρα στον κόσμο.

Κάθε Κυριακή η «Καθημερινή» έχει κάτι για όλους!

Στο Ειδικό Τεύχος «Οσπριάδες» του «Γαστρονόμου» Ιανουαρίου φέρνουμε τις πιο απολαυστικές χειμωνιάτικες συνταγές με όσπρια ! Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Πλούσιες ή ταπεινές, πληθωρικές ή λιτές, οι οσπριάδες θα μας «αποτοξινώσουν» από τα βαριά γιορτινά γεύματα, θα μας συντροφεύουν όλο τον χειμώνα και θα γεμίζουν το τραπέζι μας με απίθανους συνδυασμούς γεύσεων.

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-1

Ντόπια, φημισμένα και βραστερά

Μαθαίνουμε ποια είναι τα διάσημα ελληνικά όσπρια, τα πιστοποιημένα ΠΟΠ και ΠΓΕ, οι περιοχές ανά την Ελλάδα με τις κορυφαίες ποικιλίες και πώς θα τις αναζητήσουμε. Οι γίγαντες των Πρεσπών και του Ζαγορίου, τα λευκά φασόλια Καστοριάς, Φενεού και Εβρου, τα σπάνια χρωματιστά φασόλια των Κυκλάδων, τα μικρόσπερμα ρεβίθια Σίφνου, Κοζάνης και Γρεβενών, τα μαυρομάτικα της Πρέβεζας, οι φακές των Φαρσάλων, του Δομοκού και της Εγκλουβής, αλλά και τα πιο ιδιαίτερα όσπρια, όπως η ροβίτσα Καλαμάτας και Ρούμελης, τα μπαρμπουνοφάσουλα της Τρίπολης, τα λούπινα της Μάνης και τα μπιζέλια της Λέσβου. 

Τα όσπρια κάνουν καλό και σας έχουμε τις αποδείξεις!

Μιλάμε με τους ειδικούς και μαθαίνουμε τη σπάνια διατροφική αξία τους ανά είδος, μυστικά για ελαφρύτερο μαγείρεμα και πώς θα αποφύγουμε το ενοχλητικό φούσκωμα. Ακόμα, δίνουμε χρυσές συμβουλές για την προετοιμασία, το μούλιασμα, το βράσιμο και το αλάτισμα των οσπρίων για σούπα και προτείνουμε τα ιδανικά αρτύματα για κάθε είδος.

Η εθνική μας φασουλάδα

Φασολάδες από κάθε γωνιά της Ελλάδας! Πώς τις μαγειρεύουν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στη Μάνη; Ποιες είναι οι παραδοσιακές φασολάδες των Γρεβενών, της Αρκαδίας, της Κέρκυρας, του Ταΰγετου, του Πωγωνίου και του Ληξουρίου; Κι ακόμα, σας συστήνουμε τη σεφαραδίτικη, την ποντιακή, την κυπριακή, την πολίτικη και την τσιγγάνικη!

Η… παγκόσμια φασολάδα!

Δώδεκα καταπληκτικές φασολάδες από όλο τον πλανήτη. Φασολάδες με μυρωδικά ή ζυμαρικά από την Ιταλία, ή μήπως πικάντικη φασολάδα με καρύδα και μπαχαρικά από την Ινδία; Προτιμάτε τη μεξικάνικη με τσίλι και άρωμα από νεράντζια ή την ταϊλανδέζικη με κόκκινο κάρι και λάιμ; Εχετε δοκιμάσει τη γαλλική φασολάδα Cassoulet με πανσέτα και λουκάνικα; Τη φλογερή τουρκική με παστουρμά και την καυτερή φασολάδα της Νιγηρίας με γαρίδες; Εδώ είναι όλες, με μυστικά και αναλυτικές οδηγίες για τέλεια μαγειρέματα.

Ρεβιθάδα δεν είναι μόνο μία!

Οι σεφ του «Γαστρονόμου» μάς δίνουν απίθανες ιδέες για ρεβιθάδα με κεφαλοτύρι και αντσούγιες, για κοκκινιστή με κουνουπίδι ή με δυόσμο και σύγκλινο, για λεμονάτη με χόρτα, για κυμινάτη με ντοματίνια, για ψητή με σάλτσα ταχίνι, για κλασική σιφναίικη, για πλούσια με μανέστρα από τη βόρεια Εύβοια ή για κατσαρολάτη με πέστροφα ή με λουκάνικα. 

Με αυτές τις συνταγές θα λατρέψουμε τις φακές!

Τις θέλουμε χυλωμένες, τις θέλουμε και βελουτέ. Μας αρέσουν με πράσο και φασκόμηλο, μας αρέσουν και με πελτέ, μανιτάρια και πάπρικα. Είναι τέλειες βελουτέ με κύμινο και μέλι, είναι αρχοντικές παλατιανές με κολοκύθα και κεφτεδάκια, είναι βάλσαμο με ξινόγαλα και δυόσμο, είναι αρωματικές με μυρώνια, είναι αυστηρά μοναστηριακές άλαδες, είναι πληθωρικές με καρότα και πορτοκάλι. 

Οσπριάδες στο άψε σβήσε, στη χύτρα!

Φασολάδα, φακές και ρεβιθάδα στη χύτρα ταχύτητας, έτοιμες σε λιγότερο από 1 ώρα, με απίθανους συνδυασμούς μυρωδικών, σπιτικούς ζωμούς, μελωμένα λαχανικά και μπαχαρικά και βότανα που τις απογειώνουν!

Το Ειδικό Τεύχος «Οσπριάδες» του «Γαστρονόμου» κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή». 

Οσα μας έβγαλαν από το σπίτι μας – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»: «Γαστρονόμος», «Κ»-2

Σε ποια θέατρα δεν έπεφτε καρφίτσα τη χρονιά που πέρασε; Για ποιες ταινίες δημιουργήθηκαν ουρές έξω από τα σινεμά; Σε ποιες συναυλίες γέμισαν μεγάλα στάδια; Παρατηρούμε το αποτύπωμα του 2023 και προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε.

Ταχύρρυθμα προγράμματα εκγύμνασης που υπόσχονται θαύματα σε χρόνο dt και σούπερ δίαιτες για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς μέσα σε μία εβδομάδα. Καλώς ήλθατε στον κόσμο των fitness trends, εκεί όπου οι εύκολες λύσεις κρύβουν συνήθως τεράστιες παγίδες.

Η ξεχασμένη ιστορία μιας τραγικής ορειβατικής αποστολής στις Ανδεις έρχεται στην επικαιρότητα σήμερα, 50 χρόνια μετά, με την ανακάλυψη της φωτογραφικής μηχανής ενός εκ των μελών της ομάδας. Τι έδειξαν οι φωτογραφίες που εμφανίστηκαν;

Η Τζόντι Φόστερ μπαίνει δυναμικά στο σύμπαν του «True Detective» και συζητά με το «Κ» για τις προκλήσεις του νέου κύκλου της σειράς, για όσα έχουν αλλάξει στη βιομηχανία του θεάματος και για το πώς βλέπει τη ζωή αλλιώς, τώρα που έκλεισε τα 60 της.

Ο διάσημος Ολλανδός βιολιστής, Αντρέ Ριέ, που ετοιμάζεται για την πρώτη εμφάνισή του στην Ελλάδα, συζήτησε με το «Κ», θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια του, μας εξήγησε γιατί αγαπάει το συρτάκι και πώς δημιούργησε τη μεγαλύτερη ορχήστρα στον κόσμο.

Η εικαστικός Γεωργία Κοτρέτσος γύρισε την Ελλάδα καταγράφοντας τη θέση του ψωμιού στην παράδοσή μας και άκουσε ιστορίες αρτοποιών, από τα ακριτικά χωριά μέχρι τους new age αθηναϊκούς φούρνους.

Μη χάσετε το νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT