«Δεν χαραμίζω τον χρόνο μου σε ψέματα» Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

«Δεν χαραμίζω τον χρόνο μου σε ψέματα» Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τζόντι Φόστερ δεν είναι πολιτικά ορθή. Δεν την ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων. Δεν επιθυμεί να κάνει συμβιβασμούς παίζοντας το παιχνίδι της δημοσιότητας. Έχει απομυθοποιήσει την επιτυχία. Επιμένει να μην πολιτικοποιεί τη σεξουαλικότητά της και τη συζυγική ζωή της. Έπειτα από σχεδόν έξι δεκαετίες παρουσίας στο Χόλιγουντ, 50 ταινίες και περισσότερες από 30 τηλεοπτικές εμφανίσεις, μεγάλωσε.

Στα 61 της χρόνια, είναι ίσως η πρώτη φορά στη ζωή της που έχει πετύχει την ισορροπία ανάμεσα στο ποια είναι, στο πώς τη διαμόρφωσε η βιομηχανία του θεάματος και στο πώς θέλει να υπηρετεί τους ρόλους της στη ζωή, τόσο μπροστά όσο και πίσω από την κάμερα. Μοιράζει τη δημιουργικότητά της, χωρίς να νιώθει την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις, ανάμεσα στην υποκριτική και τη σκηνοθεσία, ζει με τη σύζυγό της Αλεξάντρα Χέντισον χωρίς να εμπλέκεται σε ακτιβιστικές δράσεις για την ορατότητα ή τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ –γεγονός για το οποίο έχει δεχτεί κατά καιρούς επικριτικά σχόλια– και αρνείται να υπηρετήσει οποιαδήποτε δημόσια εικόνα στην οποία δεν αισθάνεται ο εαυτός της.

Οι δουλειές της δεν φιλοδοξούσε ποτέ να είναι statements, σταθμοί· είναι ρόλοι και πρότζεκτ που συχνά αναλάμβανε χωρίς να είναι ξεκάθαρο ούτε καν στην ίδια το γιατί – για πολλά χρόνια απλώς αισθανόταν ότι έκανε την πιο σημαντική δουλειά στον κόσμο, και αυτό ήταν η ζωή της. Παρ’ όλα αυτά, το όνομά της βρίσκεται στα credits ταινιών που άφησαν το σημάδι τους στην ιστορία της φιλμογραφίας. Στον Ταξιτζή του Μάρτιν Σκορσέζε, στη Σιωπή των αμνών και στους Κατηγορούμενους –για τα δύο τελευταία έλαβε το Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου και δύο Χρυσές Σφαίρες–, στον Υποκινητή. Έχει επίσης βραβευθεί με Χρυσή Σφαίρα για την ταινία The Mauritanian, με τρία BAFTA, ένα Cecil B. DeMille και έναν τιμητικό Χρυσό Φοίνικα και έχει νίκες και δεκάδες υποψηφιότητες για κάθε άλλο βραβείο που έχει θεσμοθετηθεί ανά τον κόσμο. Και τώρα κρατάει έναν από τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους στην τέταρτη σεζόν της σειράς True Detective, με τίτλο Night Country (πρεμιέρα στη Nova στις 16/01), και συζητά με το «Κ» για τις προκλήσεις του νέου κύκλου της σειράς, για όσα έχουν αλλάξει στη βιομηχανία του θεάματος και το πώς βλέπει τη ζωή αλλιώς.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT