Τα Sold Out του 2023 – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

Τα Sold Out του 2023 – Στο περιοδικό «Κ» αυτή την Κυριακή με την «Καθημερινή»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

2023

Μια χρονιά μέσα στην οποία ψάχναμε εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και ταινίες, αλλά τις περισσότερες φορές δεν βρίσκαμε. Υπήρξαν φορές που γίναμε «θύματα» του sold out για θεάματα που ακούγαμε συχνά να συζητιούνται τριγύρω μας; Τι πήγε καλά το 2023;

Όσον αφορά το θέατρο, η συνταγή επιτυχίας για τους λόγους που οι αθηναϊκές αίθουσες γέμισαν ήταν αδύνατο να εντοπιστεί, αλλά το «Κ» σταχυολόγησε ορισμένες από τις παραστάσεις που δημιούργησαν αίσθηση και που για να βρει κανείς εισιτήριο έπρεπε να περιμένει μήνες. Το βαλκάνιο σύμπαν του Μάριο Μπανούσι στο «Goodbye Lindita», το Ιλίσια dream των «170 τετραγωνικών» του Γιωργή Τσουρή και οι «Αινιγματικές Παραλλαγές» των Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και Σωτήρη Τσαφούλια είναι ενδεικτικά παραδείγματα sold out. Δεν είναι όμως τα μόνα.

Για το «Ink» του Δημήτρη Παπαϊωάννου, έπρεπε να είχε συνάψει κανείς συμφωνία με το διάβολο. Το Μέγαρο Μουσικής είχε ανακοινώσει εννέα παραστάσεις, στη συνέχεια όμως πρόσθεσε κι άλλες επτά. Στο χορό και στην όπερα, το κοινό έδειξε την εμπιστοσύνη του σε κλασικά έργα, ενώ στο σινεμά, όλες και όλοι κινήθηκαν στο κινηματογραφικό δίλημμα του φαινομένου Μπάρμπενχάιμερ. Η ταινία της Μπάρμπι «κατάπιε» στο box office τον «Όπενχάιμερ» του Κρίστοφερ Νόλαν, ενώ η μεταφορά της «Φόνισσας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη μεγάλη οθόνη αποτέλεσε την τρίτη πιο εμπορική ταινία στην Ελλάδα, παρά την πρεμιέρα της στην εκπνοή του χρόνου. Στο κομμάτι των συναυλιών, δισκογραφικοί επέτειοι δημοφιλών Ελλήνων καλλιτεχνών, διεθνή ονόματα, indie καλλιτέχνες και ιστορικές επιστροφές σημάδεψαν το ελληνικό καλοκαίρι.

Η συντακτική ομάδα του «Κ» ξεψάχνισε τους λόγους που τράβηξε τον κόσμο σε κινηματογραφικές αίθουσες, στάδια, θέατρα και μουσικές σκηνές και κατέγραψε το πολιτιστικό αποτύπωμα του 2023 στον ελληνικό μεταπανδημικό κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα στο νέο τεύχος του «Κ» που κυκλοφορεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου με την «Καθημερινή». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT