To Toyota Yaris Cross απέναντι σε τρία νέα B-SUV, αυτή την Κυριακή 4/2 με την «Καθημερινή»

To Toyota Yaris Cross απέναντι σε τρία νέα B-SUV, αυτή την Κυριακή 4/2 με την «Καθημερινή»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το best-seller υβριδικό Toyota Yaris Cross συναντάει την παρέα των νεοφερμένων Β-SUV, που απαρτίζεται από το περσινό Car Of The Year, Jeep Avenger 1.2 100 ίππων, το ανανεωμένο Peugeot 2008 των 130 ίππων και το αυτόματο Hyundai Kona των 120 ίππων, που πρόλαβε να ανακηρυχθεί Ελληνικό Αυτοκίνητο του 2024.

Το ενδιαφέρον εδώ φτάνει στα κόκκινα, καθώς έχουμε να κάνουμε με το απόλυτο best-seller και την αφρόκρεμα των νέων μοντέλων στη δημοφιλέστερη κατηγορία.

Στην εσωτερική κατάταξη το Toyota Yaris Cross είναι μακράν πρώτο από το τρίτο Peugeot «2008» (ενδιάμεσα μπήκε σφήνα το Suzuki Vitara), το οποίο δεν έχει μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, καθώς ανανεώθηκε πρόσφατα. Ο ανταγωνισμός όμως που θα έχει να αντιμετωπίσει το Yaris Cross, το οποίο με τη σειρά του αναμένεται να φρεσκαριστεί άμεσα, έχει γίνει εντονότερος με δύο ακόμα νέες αφίξεις. Μπορεί το προηγούμενο Hyundai Kona να είχε πέσει χαμηλά όντας πολυκαιρισμένο (αλλά όχι γερασμένο), το καινούργιο μοντέλο όμως συνεχίζει να διαθέτει πλούσια γκάμα κινητήριων συνόλων, «διαστημική» εμφάνιση και ένα μέγεθος «μισό» νούμερο παραπάνω, που θα του επιτρέψει να κλέψει μερίδιο και από τα C-SUV, οπότε δεν είναι διόλου περίεργο γιατί το Kona κατάφερε να αναρριχηθεί στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με έπαθλο τον τίτλο «Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς». Ο φέρελπις νέος, πάντως, είναι αναμφισβήτητα το Jeep Avenger, το οποίο, έχοντας στο τσεπάκι του το Car Of The Year της περασμένης χρονιάς, άφησε κατά μέρος την all-electric φιλοσοφία, καθώς αρχίζει να εμπλουτίζεται με θερμικές εναλλακτικές, ξεκινώντας εδώ με την αρχική χειροκίνητη έκδοση των 100 ίππων.

*Διαβάστε περισσότερα για τη σύγκριση των τεσσάρων BSUV στο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού 4ΤΡΟΧΟΙ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT